Invitatie la concert de muzica sacra

La Ateneul Roman, Corul Filarmonicii “George Enescu” va sustine un concert de muzica sacra ce va avea in program arii, lieduri si motete.

Termenul de motet defineste o mare varietate de compozitii corale, unele acompaniate si de orga. El a aparut in muzica vest europeana inca din Evul Mediu. Motetele sunt compuse pe baza textelor religioase, in latina, germana, franceza sau engleza si sunt construite asemanator simfoniilor, cu mai multe miscari. Ele ofera posibilitatea de desfasurare a vocilor din cor a cappella.



Motetele, ca lucrari corale ale marilor simfonisti, constituie o preocupare pentru repertoriul concertelor de la Ateneul Roman. Sustinute de Corul Filarmonicii „George Enescu”, sub bagheta Maestrului Iosif Ion Prunner, ele au inceput cu Integrala motetelor de Anton Bruckner, realizata la Ateneul Roman in trei concerte de-a lungul anilor 2007-2008.

In seara de duminica, 31 mai 2009, la orele 19, Ateneul Roman gazduieste un concert de muzica sacra, care va cuprinde motete de: Johann-Sebastian Bach, Anton Bruckner si Johannes Brahms.

Versiunea propusa de dirijorul Iosif Ion Prunner si Corul Filarmonicii „George Enescu” interpretarii acestor lucrari de referinta din repertoriul coral international este a cappella. Comparativ cu versiunile pentru cor mare si acompaniament instrumental, implicit orga, versiunea a cappella este mai dificila, mai sensibila, mai solicitanta pentru interpreti.

Ateneul Roman, Casa de bilete Str.Franklin nr.1
 



 

.

29 Mai 2009

Vizualizari: 450

Voteaza:

Invitatie la concert de muzica sacra 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE