IPS Daniel este cel de-al VI-lea Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane

 

IPS Daniel este noul si cel de-al VI-lea Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane. A fost ales de catre Colegiul Electoral Bisericesc cu majoritate de voturi, dupa doua tururi de scrutin. In primul tur, scorul a fost 80 de voturi in favoarea lui IPS Daniel, 62 de voturi pentru IPS Bartolomeu Anania, iar PS Ioan, Episcopul de Covasna, a obtinut 18 voturi. In turul doi IPS Parinte Mitropolit Daniel a obtinut 95 de voturi, iar al doilea candidat - IPS Mitropolit Bartolomeu Anania - 66 de voturi. 

Alegerea noului Patriarh urmeaza sa fie validata de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane.

 

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei, Constantin Stoica, a anuntat ca intronizarea noului Patriarh va avea loc duminica, 30 septembrie, cand va avea loc o slujba speciala. Patriarhul va fi asezat pe scaun de trei mitropoliti si va fi citita gramata - un text oficial care informeaza credinciosii despre instalarea noului Patriarh.

Parintele Constantin Stoica a afirmat ca "desemnarea lui PS Ioan intre cei trei candidati la scaunul de patriarh nu a fost o surpriza si demonstreaza ca jocurile nu erau facute".

Parintele Constantin Stoica a explicat si motivele retragerii IPS Teofan si IPS Laurentiu din turul electoral pentru ocuparea scaunului patriarhal: "IPS Teofan si IPS Laurentiu au declarat in cadrul Sfantului Sinod ca doresc sa finalizeze lucrarile incepute in mitropoliile pe care le conduc".

.

14 Septembrie 2007

Vizualizari: 2718

Voteaza:

IPS Daniel este cel de-al VI-lea Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE