IPS Daniel, la Manastirea Neamt

 

Mii de credinciosi s-au indreptat ieri, de Inaltarea Domnului, spre Manastirea Neamt. Ca in fiecare an, de Inaltare, lacasul de cult care implineste 509 ani de la ctitorirea sa de catre Stefan cel Mare, sarbatoreste si hramul bisericii. Slujba oficiata de un sobor de preoti din cadrul Protopopiatului Tg.Neamt, a fost una deosebita pentru miile de credinciosi, prin participarea Inalt Prea Sfintitului Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Alaturi de Mitropolitul Daniel, au fost prezenti in mijlocul credinciosilor, PS Ioachim Bacaoanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Romanului, PS Calinic Botoseneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iasilor.

La slujba de la Manastirea Neamt a participat si dl Toader Mocanu, prefectul judetului Neamt. IPS Daniel a sosit la Manastirea Neamt inca de miercuri dupa amiaza, participind impreuna cu preotii manastirii la slujba de vecernie. Slujba de hramuire a fost oficiata in incinta asezamintului monahal, devenit neincapator pentru credinciosii veniti din toate colturile tarii.

 

IPS Daniel a participat apoi la slujba oficiata de preotii manastirii si cei ai parohiilor din zona, binecuvintindu-i pe credinciosii participanti. Copii, tineri si batrini, au ascultat cu smerenie slujba si cuvintele de invatatura crestineasca rostite de Inalt Prea Sfintitul Daniel.

 

,,Sfinta Evanghelie pe care am auzit-o acum, este plina de intelesuri duhovnicesti si ea ne arata semnificatia deosebita a sarbatorii de astazi si anume Praznicul Inaltarii Domnului la ceruri.’’ a spus in deschiderea cuvintului sau, IPS Daniel, vorbindu-le apoi credinciosilor si despre celelalte semnificatii ale sarbatorii, dar si despre incercata istorie a Manastirii Neamtului, lacasul de cult ctitorit in urma cu peste 500 de ani de voievodul Stefan cel Mare. 1 iunie fiind si Ziua Copiilor, Inalt Prea Sfintia Sa Daniel i-a indemnat pe credinciosii prezenti sa se roage permanent pentru copiii lor, dar si pentru cei care-i indruma si calauzesc in viata. Dupa slujba, a urmat un moment artistic deosebit, oferit de copiii din Ansamblul ,,Sezatoarea’’ de la Scoala nr.1 Vinatori-Neamt , condusi de prof. Mihai si Angela Iatesen, copii pe care IPS Sa Daniel i-a ascultat si apreciat cu prilejul diferitelor manifestari din zona si nu numai.

M.V.F.

Ziarul Ceahlaul

.

05 Iunie 2006

Vizualizari: 2690

Voteaza:

IPS Daniel, la Manastirea Neamt 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE