Liturghie arhiereasca la manastirea Sfantul Apostol Filip, din apropierea localitatii Adamclisi

Joi, 14 noiembrie, incepand cu ora 8.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfanta Liturghie la manastirea „Sfantul Apostol Filip”, din apropierea localitatii Adamclisi.



Ridicata la aproximativ un kilometru de cetatea unde au fost descoperite moastele Sfintilor de la Adamclisi, manastirea Sfantul Apostol Filip a fost infiintata in anul 2005.



Sfintele moaste au fost scoase la lumina in urma cu mai bine de 30 de ani, dintr-o cripta secreta, aflata sub cea mai importanta basilica din cetatea Tropaeum Traiani. In anul 2006 sfintele relicve au fost aduse de la Centrul de Cercetari Antropologice al Academiei Romane in Dobrogea, la manastirea Sfantul Andrei, iar din anul 2007, au fost depuse la manastirea Sfantul Apostol Filip.

Originar din Betsaida Galileii, Sf. Filip este cel de-al treilea Apostol chemat la misiune de catre Mantuitorul Hristos. Dupa Cincizecime s-au tras la sorti tinuturile pe care avea sa le parcurga fiecare apostol in misiunea de raspandire a credintei. A indurat mari suferinte si ispite in stradania de a face cunoscuta vestea cea buna popoarelor pagane. Dupa traditie, a fost ucis in cetatea Ierapole.


Biroul de Comunicare

.

12 Noiembrie 2013

Vizualizari: 799

Voteaza:

Liturghie arhiereasca la manastirea Sfantul Apostol Filip, din apropierea localitatii Adamclisi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE