Marele Trofeu al Festivalului de film religios de la Curtea de Arges, din nou la Craiova


Marele Trofeu al Festivalului de film religios de la Curtea de Arges, din nou la Craiova

Vineri, 9 mai a.c.,  s-a desfasurat la Curtea de Arges cea de-a XV-a editie a Festivalului national de film religios "Lumina din Lumina". Marele premiu al festivalului a fost castigat pentru al patrulea an consecutiv de o echipa de realizatori din cadrul Mitropoliei Olteniei, condusa de Ovidiu Dumitrana - producator, Marian Vulcanescu - cameraman, preot Sever Negrescu - text si prof. Eduard Mossang - voce.

 

Este inca un succes remarcabil al acestei echipe de profesionisti, care, in ultimii ani a reusit sa obtina premii la toate festivalurile nationale si internationale la care a participat.

 

Filmul castigator, "Pelerini in vechiul Bizant",  prezinta experienta spirituala traita de un grup de pelerini, plecati prin Centrul de pelerinaj "Sfantul Nicodim" al Mitropoliei Olteniei intr-un pelerinaj la cele sapte Biserici ale Apocalipsei din vechiul Bizant. Filmul a primit sufragiile juriului dintr-un numar de 10 filme selectate pentru concurs si realizate de producatori independenti si studiouri de productie din din orase precum Bucuresti, Iasi, Craiova, Galati, Pitesti etc.

 

Festivalul national de film religios "Lumina din Lumina" este organizat anual de catre Consiliul Judetean Arges, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Arges si Episcopia Argesului si Muscelului.

 

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.

12 Mai 2008

Vizualizari: 1357

Voteaza:

Marele Trofeu al Festivalului de film religios de la Curtea de Arges, din nou la Craiova 5.00 / 5 din 1 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE