Moastele Sfintilor Imparati Constantin si Elena in Episcopia Caransebesului

Aduse de pe "colina bucuriei” cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, moastele Sfintilor Imparati au constituit pricina de misiune in Eparhia Caransebesului. Astfel, dupa ce au binecuvantat cetatea Caransebesului, sfintii intocmai cu apostolii au fost cinstiti in mai multe orase din protopopiatul Resita. Primul popas duhovnicesc s-a facut la biserica Sfantului Nicolae din orasul Bocsa Romana, unde sute de credinciosi au primit cu cinstire si piosenie moastele insotite de Preasfintitul Episcop-vicar Varsanufie Prahoveanul si chiriarhul locului, Preasfintitul Episcop Lucian. Credinciosii bocseni si-au pregatit copiii in straie romanesti de sarbatoare, micii crestini oferind oaspetilor un recital de colinde, invatate in tinda bisericii.

Dupa savarsirea slujbei vecerniei cu litie, corul parohiei au prezentat un manunchi de colinde corale oaspetilor si credinciosilor prezenti.

In ziua de duminica, 8 decembrie, sarbatoarea duhovniceasca prilejuita de sfintii imparati s-a mutat in orasul Anina, unde moastele au fost depuse in biserica ce are ca ocrotitori pe sfintii imparati si este cea mai mare biserica cu acest hram din Mitropolia Banatului. In acest locas s-a oficiat Dumnezeiasca Liturghie de catre cei doi ierarhi, in prezenta a sute de credinciosi, care au avut prilejul unic sa-si cinsteasca ocrotitorii orasului prin inchinarea la sfintele lor moaste.„Este o minune pentru mine sa am prilejul de a ma inchina la moastele sfantului meu ocrotitor si de a-l cinsti chiar in Biserica noastra ce-i are ca patroni. Nu ne-am asteptat la aceasta cinste oferita si noua, credinciosilor din Anina”, ne-a marturisit emotionat dl. Constantin Oprea din Anina. La ceas de seara moastele au fost aduse si in municipiul Resita, la biserica Sf. Ap. Petru si Pavel din cartierul Govandari, unde credinciosii s-au putut inchina sfintelor odoare, pret de doua ore. In sfantul locas s-a oficiat o slujba de multumire pentru aceste zile de misiune in Episcopia Caransebesului. Mai apoi, delegatia care a insotit sfintele moaste s-a indreptat spre Arhiepiscopia Timisoarei.

In toate bisericile unde au fost primite sfintele moaste, preotii si credinciosii au simtit binecuvantarea lui Dumnezeu si a sfintilor, dar si purtarea de grija a ierarhilor fata de pastoritii lor, mai ales ca fiecare comunitate cuprinsa in programul misionar a primit daruri din partea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel. Acest eveniment misionar fara precedent, ramane un reper duhovnicesc in viata spirituala a eparhiei Caransebesului, temeluita si ea pe dragostea si jertfa sfintilor lui Dumnezeu.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

.

08 Decembrie 2013

Vizualizari: 801

Voteaza:

Moastele Sfintilor Imparati Constantin si Elena in Episcopia Caransebesului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE