O biserica din Arges veche de 200 de ani a fost distrusa intr-un incendiu


O biserica din Arges veche de 200 de ani a fost distrusa intr-un incendiu

 

Cinci autospeciale ale pompierilor argeseni au intervenit, luni dimineata, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o biserica veche de 200 de ani din comuna Barla, insa lacasul sfant nu a mai putut fi salvat, informeaza corespondentul Newsin.

Biserica din satul Urluieni, comuna Barla, avea o vechime de 200 de ani, iar ultima ei renovare fusese facuta in anul 1907.

Focul a fost vazut de localnici la prima ora a diminetii de luni si s-a cerut ajutor la ISU Arges prin dispeceratul 112. Biserica, construita din lemn, a ars insa in intregime inainte de sosirea pompierilor.

Duminica, la Urluieni, preotul paroh Costel Raicu, care slujea aici de aproape 10 ani, a tinut o slujba si, pentru ca inauntru era foarte frig, a facut focul intr-un godin situat chiar in altar.

Nu se stie deocamdata care sunt cauzele izbucnirii incendiului, dar se banuieste ca focul s-a declansat din cauza godinului, unde jarul nu a fost stins cum trebuie.

Pompierii au ajuns cu intarziere la Birla, localitatea respectiva fiind situata la peste 60 de kilometri de Pitesti si nu au mai putut salva mare lucru. Primarul din Barla, Ion Neacsu, a declarat ca se va ocupa de ridicarea unui nou lacas sfant, iar credinciosii din satul Urluieni nu vor ramine fara biserica. In momentul de fata reprezentantii ISU Arges fac cercetari pentru a stabili cauza declansarii incendiului.

 

Sursa: newsin.ro

reporter Sidonia Puica

editor Bogdan Cristescu

.

19 Ianuarie 2009

Vizualizari: 658

Voteaza:

O biserica din Arges veche de 200 de ani a fost distrusa intr-un incendiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE