Parastas pentru Vrednicul de pomenire Mitropolitul Bartolomeu

Parastasul la un an, pentru Vrednicul de pomenire Mitropolitul Bartolomeu, va avea loc pe 29 ianuarie 2012, la Catedrala Mitropolitana din Cluj-Napoca

"Intrucat data de 31 ianuarie, data propriuzisa in care Mitropolitul Bartolomeu a parasit aceasta lume, este intr-o zi peste saptamana, Inaltpreasfintitul Mitropolit Andrei a considerat ca este potrivit, pentru credinciosii clujeni ca sa-si comemoreze pastorul plecat in eternitate, ca aceasta slujba sa fie oficiata cu o Duminica inainte, adica pe data de 29. Va fi oficiata, cu acest prilej, Liturghia arhiereasca, asa cum se obisnuieste, de catre un sobor de preoti, in frunte cu Inaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit Andrei si cu Preasfintitul Episcop Vasile. Din sobor vor face parte membrii Permanentei si cei noua protopopi ai Arhiepiscopiei. Sigur, la acest eveniment sunt invitati sa participe toti cei care l-au cunoscut, iubit si apreciat pe Vrednicul de pomenire Mitropolit Bartolomeu, care, prin viata si prin activitatea lui, a marcat in mod ireversibil si definitiv aceasta lume clujeana, in care el a trait si cu care s-a identificat pana la moarte", ne-a declarat purtatorul de cuvant al Mitropoliei Clujului, parintele Bogdan Ivanov.

Fostul Mitropolit al Clujului, Bartolomeu Anania, a trecut la cele vesnice in 31 ianuarie 2011, la varsta de 89 de ani si a fost inmormantat in Cripta Ierarhilor de la demisolul Catedralei Mitropolitane.

Sursa: radiorenasterea.ro

 

.

10 Ianuarie 2012

Vizualizari: 494

Voteaza:

Parastas pentru Vrednicul de pomenire Mitropolitul Bartolomeu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE