Patriarhia vrea ca Adormirea Maicii Domnului sa fie sarbatoare legala


Patriarhia vrea ca Adormirea Maicii Domnului sa fie sarbatoare legala


Patriarhia Romana a propus ca Ziua Adormirii Maicii Domnului sa fie recunoscuta ca sarbatoare legala, reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane adresand Parlamentului Romaniei o solicitare in acest sens. In cuvantul adresat credinciosilor prezenti la Sf. Liturghie de la manastirea cu hramul Adormirea Maicii Domnului, din Techirghiol, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a precizat ca Patriarhia Romana a propus ca Ziua Adormirii Maicii Domnului (15 august) sa fie recunoscuta ca sarbatoare legala. "Noi am cerut Parlamentului Romaniei ca sa inscrie sarbatoarea de astazi, de 15 august, (n.r.

- Adormirea Maicii Domnului) ca sarbatoare anuala legala, in care sa nu mai munceasca nimeni si toata lumea sa mearga la biserica si sa multumeasca Maicii Domnului pentru ajutorul dat noua, de la Fiul Sau, Hristos Domnul, si ca sa ne ocroteasca", a afirmat Patriarhul Daniel.

Si presedintele Traian Basescu a cerut ca Ziua sarbatoririi Adormirii Maicii Domnului sa fie declarata sarbatoare legala. De aceea a trimis Parlamentului o cerere de reexaminare a unei legi care prevede ca prima si a doua zi de Rusalii sa fie declarate sarbatori legale si, prin urmare, sa fie nelucratoare. Potrivit cererii de reexaminare, Basescu solicita, "pentru pastrarea coerentei legislative in acest domeniu", ca Ziua Sarbatorii Adormirii Maicii Domnului sa fie declarata, la randul sau, sarbatoare legala. "Aceasta este o sarbatoare declarata legal nelucratoare in zece tari europene: Germania (in unele landuri), Franta, Belgia, Spania, Italia, Grecia, Luxemburg, Austria, Polonia, Portugalia", precizeaza presedintele. Este vorba despre o initiativa legislativa de modificare a Legii 53/2003 privind Codul Muncii. Solicitarea sefului statului a fost respinsa de Senat in 4 iunie, iar in prezent se afla la Camera Deputatilor, care este forul legislativ decizional in privinta acestui act normativ.

Sursa: Ziua de Iasi

.

18 August 2008

Vizualizari: 723

Voteaza:

Patriarhia vrea ca Adormirea Maicii Domnului sa fie sarbatoare legala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE