Piatra de temelie pentru biserica Bazei Aeriene Boboc

Cadrele militare ale Bazei Aeriene Boboc, din judetul Buzau, vor avea in curand o biserica. Inaltpreasfintitul Parinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, a sfintit, joi, 10 iulie 2014, locul si a pus piatra de temelie pentru viitorul lacas de cult, ce-i va avea ocrotitori pe „Sfantul Proroc Ilie“ si pe „Sfintii Martiri Brancoveni“.

In cuvantul rostit cu acest prilej, Inaltpreasfintia Sa a precizat urmatoarele: „V-a dat Dumnezeu gandul cel bun, dumneavoastra celor din conducere, dar sunt convins ca si ceilalti reprezentanti, aici, de fata, si ostenitorii acestui asezamant, dimpreuna cu soldatii si elevii, au consimtit la acest gand frumos de a avea un sfant locas, in care sa se roage ori de cate ori se simt impovarati sufleteste sau chiar inainte de a purcede la lucrul din fiecare zi. Conteaza foarte mult sa ai un locas de cult, in care sa-ti pleci genunchii, sa rostesti o rugaciune si apoi sa simti cu adevarat lucrarea, pronia dumnezeiasca in activitatea pe care o desfasori. Rugaciunea noastra cea mai intensa catre Dumnezeu este aceea de a ne apara, de a ne proteja, de a ne darui pace, sanatate si mantuire. Cu totii avem nevoie de acestea, dar parca dumneavoastra aveti nevoie si mai mult decat ceilalti ca Dumnezeu sa va protejeze, pentru ca plecati in multe misiuni“.

Slujbele se oficiaza, in prezent, intr-o capela amenajata intr-un dormitor de trupa, care a fost sfintita in anul 1997.

Biserica militara „Sfantul Proroc Ilie“ si „Sfintii Martiri Brancoveni“ va fi construita din lemn, in stil maramuresean.

Sursa: arhiepiscopiabzvn.ro

.

12 Iulie 2014

Vizualizari: 406

Voteaza:

Piatra de temelie pentru biserica Bazei Aeriene Boboc 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE