Praznicul Invierii sarbatorit de romanii din Europa de Nord

Cateva sute de romani au participat de Inviere la slujba savarsita, la 20 aprilie 2014, de Preasfintitul Parinte Episcop Macarie al Europei de Nord, in noua biserica romaneasca din orasul Jönköping din Suedia, biserica cumparata la 1 martie 2014 de catre Parohia Ortodoxa Romana „Acoperamantul Maicii Domnului si Sfintii Cuviosi Daniil Sihastrul si Paisie de la Neamt” din acest oras suedez.

In cadrul primei Liturghii arhieresti oficiata in noul locas de inchinare de la Jönköping, Preasfintitul Episcop Macarie l-a hirotesit intru iconom stavrofor pe preotul paroh Ovidiu-Teodor Bancila, aratand ca in purtarea crucii preotul slujitor nu este singur, ci impreuna cu toti credinciosii din comunitatea euharistica.

In cuvantul sau pastoral, chiriarhul s-a referit la scara virtutilor si la impartasirea de roadele Invierii, spunand ca urcusul nostru spre Inviere se aseamana cu o scara spre inaltimi.

In Lunea Luminata, 21 aprile 2014, Preasfintitul Macarie a oficiat Sfanta Liturghie in biserica romaneasca din orasul suedez Göteborg.

Sursa: episcopiascandinavia.

se

.

22 Aprilie 2014

Vizualizari: 524

Voteaza:

Praznicul Invierii sarbatorit de romanii din Europa de Nord 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE