Prima biserica de spital din judetul Teleorman

Credinciosii din orasul Videle, judetul Teleorman, vor fi maine martorii unui eveniment deosebit pentru localitatea lor. Noua biserica din curtea spitalului orasenesc, cu hramurile "Sfantul Mare Mucenic Pantelimon" si "Sfantul Nectarie Taumaturgul", va fi tarnosita de Preasfintitul Galaction, Episcopul Alexandriei si Teleormanului.

Preasfintitul Galaction va sfinti noua biserica maine de dimineata, dupa care, inconjurat de un sobor numeros de preoti si diaconi, va savarsi Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie pe scena amenajata in curtea Spitalului Orasenesc Videle, pentru ca intre timp credinciosii sa se poata inchina la Sfantul Altar.

"Biserica aceasta si tarnosirea care va avea loc maine sunt deosebite pentru Protoieria Videle si pentru intreaga Episcopie a Alexandriei si Teleormanului, pentru ca de la infiintarea episcopiei, din anul 1996, aceasta este prima tarnosire a unei biserici ridicate din temelie, cel putin la nivelul protoieriei, si este totodata prima tarnosire a unei biserici in curtea unui spital din intreg judetul Teleorman. Tocmai de aceea consideram unic acest eveniment, mai ales ca lucrarile s-au desfasurat intr-un timp foarte scurt", a declarat parintele Gabriel Saru, parohul Bisericii "Sfantul Mare Mucenic Pantelimon" si "Sfantul Nectarie Taumaturgul" din curtea Spitalului Orasenesc Videle.

Un exemplu si un impuls pentru construirea altor biserici de spital

Constructia bisericii spitalului din Videle a inceput exact in urma cu un an, dupa ce la 19 iulie 2011 a fost pusa piatra de temelie. Constructia lacasului de cult s-a bucurat de sprijinul multor oameni deosebiti. Pe langa initiativa locala si sprijinul si binecuvantarea Preasfintitului Galaction si a Protoieriei Videle, cele mai multe dintre cheltuielile pentru ridicarea si amenajarea lacasului au fost suportate de parintele Anichit-Orest Ciuca, preot la Biserica 'Sfanta Treime', din Protoieria I Capitala.

"Parintele Anichit a cumparat, de asemenea, multe din odoarele necesare pentru slujire si ne-a ajutat in pregatirea bisericii pentru tarnosire. S-a muncit asiduu de la punerea pietrei de temelie, dar iata ca acum, la exact un an de la inceperea lucrarilor, biserica este terminata, atat la exterior, cat si la interior, pentru sfintire. Am invitat la eveniment pe toti medicii si directorii de spitale din judet si autoritatile locale si judetene, pentru ca ne dorim ca aceasta biserica sa fie un exemplu si un impuls pentru construirea si a altor biserici in curtea spitalelor", a mai spus parintele Gabriel Saru.

Sursa: basilica.ro

18 Iulie 2012

Vizualizari: 1556

Voteaza:

Prima biserica de spital din judetul Teleorman 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE