Punerea pietrei de temelie pentru o noua biserica ortodoxa romana in Suedia

Duminica 12 septembrie 2010, Preasfintitul Parinte Macarie Dragoi, Episcopul Europei de Nord si Preasfintitul Parinte Andrei Fagarasanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, impreuna cu un sobor de preoti slujitori, vor savarsi Dumnezeiasca Liturghie si vor pune piatra de temelie la noua biserica a Parohiei Ortodoxe Romane „Sfintii Martiri Nasaudeni”, in oraşul Sölvesborg din sudul Suediei. Cu acest prilej, se va transmite mesajul de binecuvantare din partea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

La eveniment vor participa si ambasadorii romani de la Stockholm si Copenhaga, Raduta Matache si Alexandru Victor Micula, autoritatile de stat suedeze si numerosi credinciosi din tinuturile scandinave.

La final, Preasfintitul Parinte Episcop Macarie va inmana doamnei primar, Helene Björklund, si presedintelui consiliului primariei din Sölvesborg, Stig Jönsson, „Crucea Nordului”, cea mai inalta distinctie pentru mireni, conferita pentru sprijinul generos acordat Episcopiei Ortodoxe Romane a Europei de Nord in slujirea ei pastoral-misionara.

Noua biserica de lemn, in stil maramuresean, se va inalta intr-o zona foarte frumoasa a orasului Sölvesborg, pe o suprafata de teren de 2500 mp, care a fost vanduta de Primaria orasului Sölvesborg, pe o suma simbolica, tinerei parohii ortodoxe romane din localitate. In incinta bisericii se va ridica si Centrul pastoral-cultural „Dumitru Staniloae”, pentru desfaşurarea activitaţilor misionare, culturale şi sociale ale Bisericii. Proiectul este realizat de arhitectul Eugen Dumitru care a proiectat si biserica de lemn din orasul Salzburg, Austria, tarnosita de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel in anul 2009.

Parohia Ortodoxa Romana cu hramul „Sfinţii Martiri şi Marturisitori Nasaudeni: Atanasie Todoran din Bichigiu, Vasile din Mocod, Grigore din Zagra şi Vasile din Telciu” din oraşul Sölvesborg, Suedia, a fost infiintata prin Decizia episcopala nr. 24, la 2 ianuarie 2009. Duminica 8 februarie 2009, Preasfinţitul Parinte Episcop Macarie, impreuna cu un sobor de preoţi, a savarşit Dumnezeiasca Liturghie in nou infiinţata parohie, iar cu acest prilej a fost instalat ca preot paroh al acestei noi comunitaţi parohiale preotul Ioan Alin Popa, proaspat licentiat al Facultatii de Teologie Ortodoxa „Andrei Saguna” din Sibiu.

Sursa: Biroul de presa al Episcopiei Ortodoxe Romane a Europei de Nord

11 Septembrie 2010

Vizualizari: 777

Voteaza:

Punerea pietrei de temelie pentru o noua biserica ortodoxa romana in Suedia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE