Randuiala spalarii picioarelor la Catedrala Arhiepiscopala din Galati

Dupa randuiala liturgica a Bisericii Ortodoxe, Sfanta Liturghie din Joia cea Mare a Saptamanii Sfintelor Patimiri, este continuata cu randuiala spalarii picioarelor, care aminteste de momentul cand Mantuitorul Iisus Hristos, dandu-ne noua pilda de adevarata smerenie, s-a incins cu stergarul si a spalat picioarele ucenicilor Sai.

In aceasta zi, la Catedrala Arhiepiscopala din Galati si in toate bisericile Eparhiei Dunarii de Jos, a fost savarsita slujba Sfintei Liturghii a Sfantului Vasile cel Mare unita cu Vecernia, in cadrul careia a fost sfintit Sfantul Agnet, din care se va pregati si se va pastra, pe Sfanta Masa, in tot timpul anului, Sfanta Impartasanie ce va fi oferita celor bolnavi si copiilor, dupa cum ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea.

La finalul Dumnezeiestii Liturghii, sub Pantocratorul Catedralei Arhiepiscopale, a fost implinita randuiala spalarii picioarelor, de catre Inaltpreasfintitul Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, inconjurat de clerul Catedralei si de numerosi credinciosi galateni.

Ca in fiecare an, protagonistii acestui ritual au fost 12 copii aflati in situatie de risc social, cu varste cuprinse intre 10 si 14 ani, proveniti din familii sarace si de la Centrul de Plasament „Negru Voda“ din municipiul Galati.

La momentul cuvenit, urmand indemnului Mantuitorului Iisus Hristos, Inaltpreasfintia Sa, incins cu stergar s-a plecat pentru a spala picioarele celor 12 „mici ucenici“, oferindu-le in maini faclii aprinse. Pe langa binecuvantarea lui Dumnezeu, copiii au primit incaltaminte si imbracaminte noua, precum si alte ajutoare de prima necesitate.

Activitatea cu caracter social-filantropic si misionar din Joia cea Mare a fost organizata de Arhiepiscopia Dunarii de Jos in parteneriat cu filiala „Sfantul Apostol Andrei” a ASCOR Galati.

Sursa; basilica.ro

Pe aceeaşi temă

17 Aprilie 2014

Vizualizari: 580

Voteaza:

Randuiala spalarii picioarelor la Catedrala Arhiepiscopala din Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE