Resfintirea bisericii din filia Herepea, protopopiatul Aiud

În Duminica a III-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din filia Herepea, parohia Șilea, protopopiatul Aiud. Ierarhul nostru a oficiat slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din localitatea Herepea, după care a celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură. În cadrul slujbei, la momentul rânduit, Arhipăstorul Alba Iuliei l-a hirotonit diacon pe tânărul Beniamin Indreica. Pentru dragostea pe care a arătat-o față de cele sfinte, părintele paroh Emil Bordeian și binefăcătorii sfântului locaș de închinare au primit Diplome de aleasă cinstire.

În predica în această duminică, Înaltpreasfinția Sa a spus următoarele: „Peste toată neliniștea și tulburarea stă un Dumnezeu mare și tare, atotputernic, Care ne veghează și Căruia Îi pasă, Care ne ajută în toate circumstanțele acestei vieți.

Oricare ar fi valurile și furtunile care ne stau în față, Domnul ne călăuzește prin valea umbrei morții până în Paradis. Mersul nostru pe calea strâmtă a vieții este însoțit de mâna Sa viguroasă și de făgăduința Sa specială: «Eu sunt cu voi. Nu vă temeți!». Așadar, să vă încredeți în providența divină, și atunci toate murmurele noastre vor fi potolite, toate greutățile noastre vor fi îndepărtate și toate problemele noastre vor fi dezlegate. De aceea, Sfântul Apostol Petru ne îndeamnă: «Lăsați-i lui Dumnezeu toată grija voastră că El are grijă de voi»”.

Sursa: reintregirea.ro

.

27 Iunie 2017

Vizualizari: 524

Voteaza:

Resfintirea bisericii din filia Herepea, protopopiatul Aiud 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE