Sapte ani de la trecerea la Domnul a Mitropolitului Nestor Vornicescu


COMUNICAT  DE  PRESA

 

In luna mai, Anul Domnului 2007, se implinesc sapte ani de la nasterea in cer, a celui ce a fost Inaltpreasfintitul Mitropolit Acad. Dr. Nestor Vornicescu, Intaistatator al Mitropoliei Olteniei, parinte, invatator si indrumator, vreme de peste doua decenii, al clericilor si credinciosilor crestin-ortodocsi din plaiurile Olteniei.

 

Cu acest prilej, joi, 24 mai, incepand cu ora 07.00 la Paraclisul Catedralei Episcopale, in constructie, din Drobeta Turnu Severin, va fi oficiata Sfanta Liturghie, ce va fi urmata, de la ora 08.

30, de savarsirea slujbei de pomenire de catre un sobor de ierarhi format din PS Parinte Nicodim - Episcopul Severinului si Strehaiei si PS Parinte Gurie Gorjeanul - Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Craiovei, inconjurati de toti preotii mehedinteni.

 

Manifestarile comemorative dedicate mitropolitului Nestor Vornicescu vor continua la Palatul Cultural "Theodor Costescu", unde incepand cu ora 9.30 se va desfasura un simpozion in care se va evoca personalitatea complexa a marelui mitropolit.

 

De asemenea va avea loc si lansarea volumului omagial "Vladica Nestor-pastorul oltenilor", tiparit la Editura Mitropoliei Olteniei.

 

Invataturile de folos duhovnicesc ale parintelui mitropolit Nestor Vornicescu au ramas in sufletele celor care l-au cunoscut personal si in sufletele celor care au citit din scrierile lui. Roadele bune ale vietii sale le intalnim pe tot cuprinsul Olteniei, in chip de biserici, manastiri sau colectii de carte si icoane.

 

Pentru toate cele bune lasate noua tuturor, ne rugam Bunului Dumnezeu sa odihneasca cu dreptii sufletul Mitropolitului Nestor si se cuvine in chip pios sa spunem si noi, cu inima smerita si plina de credinta: VESNICA POMENIRE !

 

Biroul de presa al Episcopiei Severinului si Strehaiei

 

  

.

24 Mai 2007

Vizualizari: 1752

Voteaza:

Sapte ani de la trecerea la Domnul a Mitropolitului Nestor Vornicescu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE