Sfanta Liturghie arhiereasca la Manastirea Slobozia

In Duminica a 25-a dupa Rusalii, Inaltpreasfintitul Calinic, Arhiepiscopul Argesului si Muscelului si Preasfintitul Parinte Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor au slujit la Manastirea „Sfintii Voievozi” din Slobozia.

Aceasta zi a fost incununata de Sfanta Liturghie, unde sub protia celor doi ierarhi au slujit preacuviosul parinte Arhimandrit Rafail, exarhul manastirilor, parinti stareti, preoti si diaconi.

Corul Seminarului Teologic "Sfantul Ioan Gura de Aur” din Slobozia a dat raspunsurile liturgice.



In cuvantul de invatatura, Preasfintia Sa, a explicat sensul duhovnicesc al pericopei evanghelice despre samarineanul milostiv, punand la inima indemnul Mantuitorului, acum, la inceputul Postului Nasterii Domnului, ca fiecare sa ne facem aproapele tuturor celor cazuti intre talharii pacatelor si ai viciilor.

Inaltpreasfintitul Parinte Calinic, Arhiepiscopul Argesului si Muscelului i-a indemnat pe credinciosi, dupa cuvantul Sfantului Apostol Pavel, sa se impace cu Dumnezeu, sa se impace cu aproapele si cu sine insusi, pentru a lauda pe Dumnezeu prin faptele lor.

Chiriarhul locului a hirotesit intru protosinghel pe ieromonahul Nectarie, din obstea manastirii si a acordat Ordinul „Crucea Sloboziei, in Grad de Cruce Aniversara” domnului colonel Nicolae Parepa.

Dupa Sfanta Liturghie, Inaltpreasfintitul Parinte Calinic, Arhiepiscopul Argesului si Muscelului si Preasfintitul Parinte Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor au binecuvantat toti credinciosii prezenti la slujba.

Maine, 11 noiembrie 2013, racla cu moastele Sfintei Mucenite Filofteia se va intoarce in Arhiepiscopia Argesului si Muscelului de unde au venit.

Sursa: sf-esc.ro

.
Pe aceeaşi temă

10 Noiembrie 2013

Vizualizari: 600

Voteaza:

Sfanta Liturghie arhiereasca la Manastirea Slobozia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE