Sfantul Apostol Andrei praznuit la Galati

 

Programul manifestarilor organizate in aceste zile de Episcopia Dunarii de Jos, cu prilejul sarbatoririi ocrotitorului spiritual al municipiului Galati, Sfantul Apostol Andrei, incepe in 28 noiembrie, la ora 10,00, cu o slujba de Te Deum la Catedrala episcopala, dupa care va avea loc o procesiune cu moastele Sfantului Apostol Andrei care vor fi puse spre inchinare in fata Catedralei.  Sfintele moaste vor ramane in acest loc pana in seara zilei de 30 noiembrie, pentru a permite numerosilor credinciosi asteptati la Galati sa se inchine si sa ia binecuvantare de la Sfantul Apostol Andrei.

Conform programului publicat pe site-ul Episcopiei Dunarii de Jos,  la Galati, in data de 29 noiembrie, la Seminarul teologic "Sfantul Apostol Andrei" se va desfasura un simpozion stiintific si va avea loc vernisajul expozitiei "Credinta si arta", realizata de elevii sectiei Patrimoniu. In aceeasi zi, la Capela "Sfantul Andrei" de pe platforma siderurgica Arcelor Mittal  se va desfasura  programul liturgic si catehetic "Sfantul Andrei - ocrotitorul siderurgistilor". Totodata, Centrul eparhial va gazdui programul cultural si filantropic "Studentii crestini - apostoli ai virtutilor", organizat cu prilejul sarbatoririi patronului spiritual al ASCOR Galati iar dupa-amiaza, la ora 17,00, la Teatrul Muzical "Nae Leonard" va avea loc un concert de muzica bisericeasca.

Joi seara, slujba de priveghere inchinata Sfantului Apostol Andrei va fi oficiata la Catedrala episcopala si in toate bisericile din municipiul Galati.

Vineri, 30 noiembrie, incepand cu ora 9,00, la Catedrala episcopala si in toate bisericile din Galati va fi savarsita Sfanta Liturghie inchinata Sfantului Apostol Andrei dupa care, sub genericul "Ajuta-ti aproapele!" vor avea loc mai multe actiuni filantropice pentru persoanele aflate in dificultate din municipiul Galati.

 

.

28 Noiembrie 2007

Vizualizari: 1277

Voteaza:

Sfantul Apostol Andrei praznuit la Galati 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE