Sfantul Dimitrie in Mitropolia Olteniei

Sa ne rugam impreuna de praznicul Sfantului Mare Mucenic Dimitrie, ocrotitorul Catedralei mitropolitane si al orasului nostru, Craiova!

Mitropolia Olteniei invita pe toti credinciosii craioveni sa participe marti, 25 octombrie, de la orele 17.00, in ajunul praznuirii Sf.

Mare Mucenic Dimitrie, la slujba Vecerniei. Dupa sfanta priveghere urmeaza traditionala procesiune cu Sfintele Moaste ale Sfintilor: Nifon, Tatiana, Serghie si Vah, care se gasesc in Catedrala mitropolitana „Sf. M. Mc. Dimitrie” din Craiova.

Procesiunea cu Sfintele Moaste reprezinta o lucrare duhovniceasca, premergatoare zilei de cinstire a Sfantului Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir, Ocrotitorul orasului Craiova si al Catedralei noastre. Ea se va desfasura pe traseul: Catedrala – Biserica „Sfantul Gheorghe Vechi” – Universitate – Prefectura – biserica Sfantul Ilie – Catedrala. La intoarcere, racla cu Sfintele Moaste va fi asezata pe explanada din fata catedralei, spre inchinare tuturor credinciosilor. Parintii slujitori vor savarsi in continuare Acatistul Sfantului Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir.

In ziua praznicului, miercuri, 26 octombrie, se va oficia slujba Sfintei Liturghii in Catedrala mitropolitana, de catre Inalt Preasfintitul Parinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei, impreuna cu arhierei din Sinodul Mitropolitan, preoti si diaconi.

Pentru a petrece impreuna aceste frumoase momente duhovnicesti, va adresam chemarea de a ne ruga impreuna la Sfanta Liturghie, ca sa aducem prinos de multumire lui Dumnezeu si sa-l rugam pe Sfantul Dimitrie sa-si reverse darurile Sale cele bogate peste intreaga Cetate a Baniei, aducandu-ne in suflete si in case pace si buna sporire.

Biroul de presa al Arhiepiscopiei Craiovei
 

.

23 Octombrie 2011

Vizualizari: 697

Voteaza:

Sfantul Dimitrie in Mitropolia Olteniei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE