Sfantul Ioan Iacob de la Neamt, cinstit de mii de pietreni

La Biserica „Sf. Ioan Botezatorul“ - Maratei din Piatra Neamt au fost aduse vineri moastele Sfantului Ioan Iacob de la Neamt. Timp de trei zile, sute de pietreni s-au rugat in timpul programului liturgic dedicat acestui eveniment.

Moastele Sfantului Ioan Iacob de la Neamt, care se afla la Biserica „Sf. Ioan Iacob“ a Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi“ de la Manastirea Neamt, s-au aflat timp de trei zile la Biserica „Sf.

Ioan Botezatorul“ din Piatra Neamt. Sfantul Ioan a fost intampinat vineri de multime de credinciosi cu prapuri si icoana Sfantului Ioan Botezatorul, in glasul clopotelor si al cantarilor specifice. „A fost o intampinare emotionanta intrucat noi am perceput-o ca pe o intalnire a Sfintilor Ioan Iacob si Ioan Botezatorul. Sf. Ioan Iacob a avut o mare evlavie la Sf. Ioan Botezatorul, ca unul caruia i-a purtat numele, straduindu-se in viata lui sa urmeze pilda vietii celui ce a fost glasul celui ce striga in pustie si ca unul ce a fost egumen la schitul romanesc de la Iordan, acolo unde Sf. Ioan Botezatorul L-a botezat pe Mantuitorul Hristos“, a declarat pr. paroh Vasile Pavaleanu. Programul a continuat cu citirea Acatistului Sfantului Ioan Iacob, la sfarsitul caruia, pr. Ioan Mihoc, directorul Seminarului Teologic de la Manastirea Neamt, a vorbit despre viata Sfantului pomenit de Biserica noastra pe 5 august, iar pr. Vasile Pavaleanu a remarcat importanta prezentei sfintelor moaste adapostite de Biserica „Sf. Ioan Iacob de la Neamt“ la Piatra Neamt. „Am socotit acest pelerinaj ca pe un act providential intrucat, in drumul sau spre Tara Sfanta, Sf. Ioan Iacob s-a inchinat in biserica noastra“, a mai adaugat pr. Vasile Pavaleanu.

„Credem ca ravna Sfantului, evlavia lui vor ramane in biserica noastra"

Pe parcursul zilelor cat sfintele moaste au poposit la Biserica „Sf. Ioan Botezatorul“ din Piatra Neamt a fost savarsita Sfanta Liturghie, Vecernia, Sfantul Maslu, iar slujba Acatistului s-a savarsit necontenit. „Credem ca ravna Sfantului, evlavia lui vor ramane mai departe in biserica noastra si in randul credinciosilor. Cu rugaciune si cu evlavie pastram momentul acestui pelerinaj in inimile noastre, ale tuturor, ale celor care suntem din Piatra Neamt. Am mare evlavie la Sf. Ioan Iacob, intrucat am vizitat Tara Sfanta in anul 1986. Apoi, fiind profesor la Seminarul Teologic de la Manastirea Neamt, unde se pastreaza particica din sfintele lui moaste, il cinstim necontenit pe Sf. Ioan Iacob; in cinstea lui a fost ridicata si biserica din curtea seminarului. Venirea sfintelor moaste a insemnat o intarire a evlaviei fata de Sf. Ioan Iacob a noastra, a parintilor care slujim la Biserica «Sf. Ioan Botezatorul» din Piatra Neamt“, a conchis pr. Vasile Pavaleanu. (Constantin Ciofu)

Sursa: mmb.ro

.

02 August 2010

Vizualizari: 1091

Voteaza:

Sfantul Ioan Iacob de la Neamt, cinstit de mii de pietreni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE