Sfintirea bisericii Filiei vrancene Valeni

Credinciosii Filiei Valeni a Parohiei vrancene Repedea l-au avut in mijlocul lor, duminica, 18 mai 2014, pe Inaltpreasfintitul Parinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei. Ierarhul, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, a sfintit biserica avand hramurile „Izvorul Tamaduirii“ si „Sfantul Mare Mucenic Mina“, apoi a oficiat Sfanta Liturghie pe o scena amplasata in vecinatatea lacasului de cult.

In cuvantul sau, Chiriarhul de la Buzau a precizat urmatoarele: „Ati observat ca am inconjurat biserica, facand mai multe popasuri, citind rugaciuni si din Sfanta Evanghelie, iar intr-unul din fragmentele evanghelice ati auzit cuvintele pe care Mantuitorul Hristos le-a adresat Sfantului Apostol Petru: «Tu esti Petru si pe aceasta piatra [a marturisirii credintei] voi zidi Biserica Mea si portile iadului nu o vor birui» (Matei 16, 18). Aici, Mantuitorul se refera la Biserica, in calitatea ei de comunitate a celor care cred in Hristos, dar si la biserica – locas de cult. Asadar, oricat s-ar stradui unii sa anihileze, sa relativizeze, sa atace Biserica lui Hristos pe pamant, nu vor reusi in veac sa o doboare, pentru ca ea este Trupul tainic al Mantuitorului. Hristos este Capul, Care o conduce in chip real si nevazut, iar noi, arhiereii si preotii, suntem doar slujitori ai lui Dumnezeu, aici, pe pamant, si ne facem datoria, oferind asistenta religioasa, duhovniceasca, tuturor celor care vin cu credinta si evlavie, ca sa beneficieze de darurile Duhului Sfant, revarsate in locasul de cult asupra lor, atat la Sfanta Liturghie, cat si la celelalte slujbe divine“.

Dupa traditie, toti cei prezenti – barbati, femei si copii – au trecut prin Sfantul Altar, s-au inchinat si au sarutat Sfanta Masa, Sfanta Evanghelie si Sfanta Cruce.

Biserica din satul Valeni a fost ridicata in perioada 2009-2014, prin grija preotului paroh, Mirel-Septimiu Rusu, cu sprijinul enoriasilor si al unor oameni de bine.

Sursa: arhiepiscopiabzvn.ro

.

21 Mai 2014

Vizualizari: 607

Voteaza:

Sfintirea bisericii Filiei vrancene Valeni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE