Sfintirea bisericii din parohia Rachita

In Duminica a XXI – a dupa Rusalii, Preasfintitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei a fost prezent in mijlocul credinciosilor din parohia Rachita, protopopiatul Faget. La orele diminetii, Preasfintitul Paisie a fost intampinat de numerosi copii si tineri, imbracati in haine traditionale de sarbatoare. Cu acest prilej, Preasfintia Sa, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi a binecuvantat lucrarile de renovare si infrumusetare efectuate la biserica cu hramul ”Nasterea Maicii Domnului”.

In continuare ierarhul, inconjurat de soborul de slujitori in frunte cu pr. Bujor Pacurar, protopopul Fagetului, a savarsit Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie in prezenta credinciosilor din parohie si din localitatile invecinate. La slujba au participat foarte multi invitati, locuitori si fi ai satului, precum si autoritati locale si centrale.

In cadrul slujbei pr. Petru Morariu, parohul bisericii, a fost hirotesit iconom- stavrofor. In cuvantul de invatatura rostit, Preasfintitul Paisie Lugojanul a evidentiat invataturile din Sfanta Evanghelie dupa Luca, referitoare la Pilda Semanatorului, subliniind ca ”nu trebuie sa lasam zilele noastre sa treaca prin pamantul acesta, fara a inalta rugaciune catre Dumnezeu, fara a inceta sa ne pazim mintea si inima noastra de patimile care uneori ne stapanesc si sa nu incetam a arata ca suntem marturisitori ai Invierii din morti a Mantuitorului nostru Iisus Hristos”. De asemenea, la momentul potrivit din Sfanta Liturghie, foarte multi credinciosi si copii s-au impartasit cu Sfintele Taine. La finalul slujbei, Preasfintia Sa a transmis celor prezenti si parintelui paroh binecuvantarea si dragostea parinteasca a Inaltpreasfintitului Parinte Nicolae, Mitropolitul Banatului. Raspunsurile la Sfanta Liturghie au fost date de grupul vocal ”Theoforos” al Arhiepiscopiei Timisoarei, condus de diac. dr. Ion – Alexandru Ardereanu. Totodata, in dupa – amiaza aceleiasi zile, a fost lansata Monografia Satului Rachita, volum editat cu sprijinul primariei comunei Dumbrava.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

.

14 Octombrie 2013

Vizualizari: 747

Voteaza:

Sfintirea bisericii din parohia Rachita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE