Sfintirea bisericii parohiei Nasterea Maicii Domnului din Gatineau, Quebec

Duminica 11 mai 2014 a avut loc sfintirea bisericii parohiei Nasterea Maicii Domnului din Gatineau, provincia Québec, Canada. Parohia Ortodoxa Romana Sfanta Maria s-a infiintat in toamna anului 2007, in urma initiativei unui grup de credinciosi romani, cu inima mare, din Regiunea Capitalei Nationale a Canadei respectiv din orasul Gatineau. Astfel, pe 20 octombrie 2007 in urma intrunirii bianuale a Protopopiatului pentru Estul Canadei care a avut loc la parohia Invierea Domnului din Hamilton, Ontario, preotul Teofil Arsene a primit binecuvantarea Inaltpreasfintitului Arhiepiscop Nicolae de a studia posibilitatea crearii unei misiuni-parohii in Outaouais, Québec. Pe 20 decembrie 2007, in urma hotararii Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei, se primeste binecuvantarea de a incepe aceasta Misiune, trimitandu-se totodata Sfantul Antimis al parohiei.

Prima slujba a noii Misiuni a avut loc in ziua de Craciun a anului 2007 in biserica romano-catolica St.

Jean-Bosco din Gatineau (Hull). In data de 17 ianuarie 2008 Misiunea primeste charter-ul ecleziastic din partea Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din cele doua Americi, iar, pe 1 aprilie 2008, Misiunea “Sfanta Maria” este inregistrata potrivit legii corporatiilor religioase a Provinciei Québec sub numele de: “Église Orthodoxe Roumaine Sainte Marie / Biserica Ortodoxa Romana Sfanta Maria”.

In august 2010, parohia Sf. Maria a cumparat fosta biserica romano-catolica „St. Jean Bosco” (biserica unde Misiunea s-a infiintat si s-a savarsit prima Sfanta Liturghie). Imediat, sub indrumarea preotului paroh Teofil Arsene, au fost demarate lucrari de transformare si infrumusetare a bisericii care au culminat in vara anului 2013 cu montarea unui frumos iconostas si a altor obiecte de mobilier bisericesc lucrate in Romania.

Sfintirea bisericii Sfanta Maria din Gatineau, QC a fost savarsita pe data de 11 mai 2014 de catre IPS Arhiepiscop Nicolae si PS Episcop Vicar Ioan Casian de Vicina, inconjurati de un sobor de preoti si un numar mare de credinciosi din Ottawa-Gatineau si imprejurimi. Prezenti au fost si reprezentanti ai Romaniei in Canada in frunte cu Doamna Ambasador Maria Ligor.

La sfarsitul slujbei, Inaltpreasfintitul Nicolae a adresat un frumos cuvant de invatatura, explicand sensurile duhovnicesti ale botezului noii biserici. Inaltpreasfintia Sa a felicitat preotul si credinciosii parohiei Sf. Maria pentru eforturi si realizari, acordand Parintelui paroh Teofil Arsene distinctia onorifica Crucea Patriarhala din partea PF Patriarh Daniel.


Sursa: romarch.org

.

16 Mai 2014

Vizualizari: 786

Voteaza:

Sfintirea bisericii parohiei Nasterea Maicii Domnului din Gatineau, Quebec 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE