Sfintirea picturii bisericii-monument de la Manastirea Hadambu

Pictura interioara a Bisericii „Nasterea Maicii Domnului“ a Manastirii Hadambu din judetul Iasi va fi sfintita duminica, 5 iunie 2011, de Inalt Preasfintitul Parinte Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, alaturi de un sobor de ierarhi, preoti si diaconi.

Programul liturgic dedicat acestui eveniment va incepe maine, 3 iunie, 2011, la ora 17:00, cu oficierea Vecerniei, care va fi urmata de procesiunea cu icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului in jurul bisericii-monument. La miezul noptii, credinciosii sunt asteptati sa participe la Slujba Utreniei in Biserica „Acoperamantul Maicii Domnului“ a manastirii. Sambata dimineata, de la ora 7:00, programul liturgic va cuprinde canoanele, acatistul si ceasurile, care vor fi urmate de Sfanta Liturghie si de Slujba Parastasului pentru cei adormiti. Apoi se va savarsi Acatistul „Bucuria celor necajiti“, la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, ce se va afla in incinta veche a asezarii monahale, intr-un baldachin special amenajat.

De la ora 14:00 se va oficia Acatistul Sfantului Ioan Botezatorul, in chilia din zidul manastirii, care, odinioara, a fost adapost pentru parintele staret Nicodim Gheorghita, unde se afla icoana facatoare de minuni a Sfantului Ioan Botezatorul. In aceeasi zi, de la ora 18:00, se va oficia Vecernia unita cu Litia, iar de la ora 20:30 pelerinii vor participa la Taina Sfantului Maslu. La ora 22:30 va incepe Paraclisul Maicii Domnului la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. La miezul noptii va fi oficiata Utrenia, la finalul careia se vor citi rugaciuni de dezlegare.

Duminica dimineata, de la ora 8:40, va incepe slujba de sfintire a picturii interioare a Bisericii „Nasterea Maicii Domnului“, care va fi urmata de Sfanta Liturghie. Pictura interioara a ctitoriei lui Iane Hadambul a fost inceputa in toamna anului trecut, de prof. Dan Gogu, si a fost finalizata in luna mai a acestui an. (C. Ciofu)

Sursa: mmb.ro
 

.

03 Iunie 2011

Vizualizari: 1179

Voteaza:

Sfintirea picturii bisericii-monument de la Manastirea Hadambu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE