Simpozionul 'George Matei Cantacuzino' la Iasi

Vineri, 26 noiembrie, in Sala “Dr. Iustin Moisescu” a Centrului eparhial Iasi, va avea loc Simpozionul 'George Matei Cantacuzino'. La acest eveniment, care va incepe la ora 11:00, vor participa Inalt Preasfintitul Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, arhitecţi, oameni de cultura, preoti, etc. Simpozionul este organizat de Mitropolia Moldovei si Bucovinei in parteneriat cu Ordinul arhitectilor din Romania, filialele Iasi si Vaslui, Uniunea Arhitrectilor din Romania, filiala Iasi, Registrul Urbanistilor din Romania, filiala Iasi, Registrul Urbanistilor din Romania – Regiunea Nord-Est si Facultatea de Arhitectura “G. M.

Cantacuzino” a Universitatii tehnice “Gh. Asachi din Iasi”. Manifestarea va fi precedata de o slujba de pomenire la mormantul arhitectului G. M. Cantacuzino de la cimitirul „Eternitatea” din Iasi. Sponsorul evenimentului este SC Constructii 1 SA Iasi.

George Matei Cantacuzino (23 mai 1899-1 noiembrie 1960) a fost arhitect, eseist si pictor roman. In anii 1957-1959, sub conducerea arhitectului G. M. Cantacuzino, in incinta Mitropoliei din Iasi s-au realizat ample lucrari de reamenajare, restaurare si constructii noi. (C. C.)

Sursa: mmb.ro

.

26 Noiembrie 2010

Vizualizari: 512

Voteaza:

Simpozionul 'George Matei Cantacuzino' la Iasi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE