Simpozionul Serile Filocalice, in Capitala

Liceenii si studentii din Capitala sunt asteptati sa participe, intre 15 si 28 noiembrie 2012, la simpozionul „Serile filocalice Dumitru Staniloae”. Evenimentul se afla la cea de-a XVII-a editie si este organizat anual in Postul Nasterii Domnului de Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani din Bucuresti.

"Aceste conferinte au fost initiate in anul 1995, in urma cu 17 ani, de catre studentii din acea perioada care faceau parte din ASCOR, din dorinta de a raspandi invatatura Parintilor Filocalici in duhul Parintelui Dumitru Staniloae. Aceste conferinte au ca scop oferirea posibilitatii tinerilor de a invata si de a-si raspunde la anumite intrebari pe care le au prin faptul ca noi invitam diferiti parinti si Inaltpreasfintiti, ei avand posibilitate sa adreseze intrebarile lor in mod direct", a declarat pentru TRINITAS TV, Flavia Vilsan, vicepresedinte al A.S.C.O.R. Bucuresti.

Prima conferinta va avea loc joi, 15 noiembrie, de la ora 18:00, in Amfiteatrul Mare al Spitalului Universitar de Urgenta si va fi sustinuta de Inaltpreasfintitul Parinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Roman al Germaniei, Europei Centrale si de Nord. Tema acesteia va fi „Construirea unei societati - asumarea propriului rol”.

Urmatoarele conferinte se vor desfasura la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti in zilele de 18, 25 si 28 noiembrie.

La conferinte sunt asteptati sa participe si credinciosi din Capitala.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

15 Noiembrie 2012

Vizualizari: 737

Voteaza:

Simpozionul Serile Filocalice, in Capitala 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

serile filocalice

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE