Sinaxa monahala la Palatul Patriarhiei

La Palatul Patriarhiei va avea loc luni, 11 noiembrie 2013, sinaxa staretilor si staretelor asezamintelor monahale din Arhiepiscopia Bucurestilor. Vor participa la aceasta intrunire reprezentanti ai celor 43 de unitati monahale din Eparhie.

„Tema de anul acesta a sinaxei este Monahismul in fata crizei spirituale de astazi. Si manastirile trec printr-o criza materiala si spirituala asa cum se intampla cu toti deopotriva. Sunt arme pe care le-am putea folosi pentru a invinge aceasta criza spirituala, sunt foarte multe probleme care pot fi dezbatute intr-o astfel de sinaxa pentru ca mantuirea sta intotdeauna in multa sfatuire.

O astfel de intrunire este prilejul ca staretii, respectiv staretele, sa se intalneasca cu Chiriarhul lor, sa asculte indemnuri, sa afle lucruri noi si sa capete curaj in aceasta lupta permanenta pe care monahul o are de facut pana la mormant”, a declarat pentru TRINITAS TV Arhim. Timotei Aioanei, exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucurestilor.

La nivelul Arhiepiscopiei Bucurestilor, sinaxa este organizata anual, iar pe Mitropolie, intalnirea cu staretii si staretele asezamintelor monahale are loc periodic.Transmisiunea in direct a Sfintei Liturghii oficiate la Catedrala patriarhala cu ocazia sinaxei va incepe luni, la ora 8.00.

Sursa: basilica.ro

.

10 Noiembrie 2013

Vizualizari: 552

Voteaza:

Sinaxa monahala la Palatul Patriarhiei 1.00 / 5 din 1 voturi.

Cuvinte cheie:

Sinaxa monahala

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE