Slujba de Te Deum cu ocazia inceputului noului an bisericesc

Astazi, 1 septembrie, la Catedrala Reintregirii, din Alba Iulia, dupa Sfanta Liturghie, s-a oficiat slujba de Te Deum cu ocazia inceputului anului nou bisericesc. In cadrul slujbei s-au rostit rugaciuni de multumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu in anul trecut si de asemenea s-au inaltat rugaciuni pentru lasarea pacatelor, binecuvantarea noului an bisericesc, pacea lumii, mantuire si intru toate bunasporire.

La 1 septembrie, este sarbatorit si Cuviosul Dionisie Exiguul, parintele erei crestine si al dreptului bisericesc.

Cunoscut traducator de scrieri patristice din Dacia Pontica el este considerat al doilea mare teolog daco-roman dupa Sfantul Ioan Casian. In mod deosebit trebuie subliniat ca Sfantul Cuvios Dionisie este cel care a fixat „cronologia erei crestine”. In acest demers, el a luat pentru prima data ca punct de plecare, pentru numararea anilor, Nasterea Mantuitorului. Cronologia intocmita de el a fost adoptata inca din secolul al VII-lea in Italia, din secolul al VIII-lea in Anglia, apoi, cu timpul, in toate tarile lumii.

Sfantul Cuvios Dionisie Exiguul a fost trecut in randul sfintilor in anul 2008. Proclamarea solemna a canonizarii sale a avut loc la 26 octombrie, acelasi an, in cadrul Sfintei Liturghii oficiata la Catedrala Patriarhala, cu prilejul praznuirii Sfantului Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir.

Sursa: Radio Reintregirea
 

01 Septembrie 2011

Vizualizari: 882

Voteaza:

Slujba de Te Deum cu ocazia inceputului noului an bisericesc 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE