Slujire arhiereasca in Parohia Iancu Vechi - Matasari din Bucuresti

Preasfintitul Parinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, a oficiat, astazi, 31 martie 2013, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, Sfanta Liturghie in biserica Parohiei Iancu Vechi - Matasari din Bucuresti.

In cursul diminetii, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor a adus, acolo, noua racla in care au fost asezate moastele Sfintilor Mucenici Eustatie, Teopista, Agapie si Teopist, ocrotitorii parohiei. Inainte de a fi asezata pe baldachinul amenajat, racla a fost purtata in procesiune in jurul bisericii, informeaza Radio TRINITAS.

In cuvantul de invatatura, Preasfintitul Parinte Episcop Varsanufie Prahoveanul le-a vorbit credinciosilor despre viata celor patru sfinti mucenici, ocrotitori ai parohiei, dar si ai familiei, in general: „Ziua de astazi este o zi de mare bucurie pentru ca in aceasta zi in biserica noua s-au asezat moastele Sfantului Eustatiu Plachida, a sotiei sale Teopista si a fiilor sai Agapie si Teopist. Nu se regasesc in bisericile noastre sau cel putin eu nu am stiinta ca la noi in tara mai exista o alta biserica in care sa se pastreze moastele unei familii intregi asa cum este aceasta familie a acestui patrician care a trait in vremea imparatului Traian. De aceea, Sfantul Eustatiu poate fi socotit cel care ocroteste in Bucuresti familiile crestine”.

La randul sau, parohul Bisericii Iancu Vechi - Matasari, Parintele Consilier patriarhal Constantin Stoica i-a multumit Preasfintiei Sale pentru implicarea in confectionarea raclei de argint la Atelierele Patriarhiei Romane. De asemenea, Parintele Constantin Stoica a avut un cuvant de apreciere si pentru credinciosii parohiei, despre care a spus ca formeaza o comunitate vie: „Prezenta arhiereului in mijlocul comunitatii este intotdeauna binefacatoare si optimista. Aveti in fata o comunitate care a redescoperit ce inseamna Sfanta Liturghie, care stie ce inseamna rugaciunea, Sfintele Taine, cu precadere Taina Spovedaniei si Sfanta Impartasanie, dar in egala masura si Taina Sfantului Maslu”.

La finalul Sfintei Liturghii a fost lansat si noul pliant de prezentare al parohiei, realizat la Editura si Tipografia Patriarhiei Romane.

Sursa: basilica.ro

31 Martie 2013

Vizualizari: 634

Voteaza:

Slujire arhiereasca in Parohia Iancu Vechi - Matasari din Bucuresti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE