Slujire arhiereasca in Parohia Maieru I

In Duminica a V-a din Postul Mare, Inaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit Andrei a fost prezent in parohia nasaudeana Maieru I. Aici Ierarhul a oficiat de la ora 10:00, in Biserica cu hramul "Sfantul Arhidiacon Stefan" Sfanta Liturghie. Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei a fost inconjurat de un sobor de preoti si diaconi. Din sobor au facut parte consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, Pr. Bogdan Ivanov, consilierul pe probleme de misiune si protocol, Arhidiacon Claudiu Grama, Pr. Protopop de Nasaud, Ioan Dambu, si preotul paroh Emil Coman.

Au participat la Sfanta Liturghie Arhiereasca de la Maieru aproximativ 2 500 de oameni din zona Nasaudului, dar si autoritati locale si judetene. In cuvantul de invatatura Inaltpreasfintia Sa le-a vorbit credinciosilor prezenti la slujba despre pocainta si sfintirea vietii, pornind de la exemplul de vietuire al Cuvioasei Maria Egipteanca. La finalul Sfintei Liturghii, Parintele Paroh Emil Coman si Parintele Protopop Ioan Dambu i-au multumit Inaltpreasfintitul Parinte Andrei pentru purtarea de grija parinteasca si pentru sfaturile duhovnicesti oferite.

Biserica parohiei nasaudene Maieru dateaza inca din 1872. Locasul de rugaciune, din cauza vechimii, a fost reabilitat si renovat in repetate randuri. Cea mai importanta lucrare realizata in ultimii ani a fost pictarea bisericii, intre 2005 si 2008. In 2008 biserica din Maieru a fost resfintita de Preasfintitul Episcop Vicar Vasile Somesanul.

Sursa: mitropolia-clujului.ro

.

23 Aprilie 2013

Vizualizari: 1087

Voteaza:

Slujire arhiereasca in Parohia Maieru I 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE