Spatiile modernizate din cadrul Complexului 'Prichindelul' din Sibiu au fost sfintite

O delegație a Departamentului de asistență socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului a participat pe 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului, la inaugurarea lucrărilor de modernizare a spațiilor din cadrul Complexului “Prichindelul” din Sibiu. Preoții au oficiat o slujbă de sfințire a spațiilor modernizate și dotate cu mobilier nou pentru a oferi copiilor condiții mai bune pentru traiul zilnic. La sărbătoarea de la Complexul “Prichindelul” a fost prezentă și directoarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sibiu, Laura Camelia Vîlsan și alți oaspeți.

Reprezentanții Departamentului de asistență socială au transmis mesajul de binecuvântare din partea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului

“Am poposit astăzi în cadrul Complexului «Prichindelul» din Sibiu pentru a aduce prețuire și binecuvântare din partea Părintelui nostru Mitropolit Laurențiu, care transmite un cuvânt de încurajare, dragoste și mângâiere pentru copilașii care, într-un mod cu totul nefiresc, nu sunt în cadrul familiilor. Același cuvânt este adresat părinților care trebuie responsabilizați pentru că firescul este acela în care copiii trăiesc alături de părinții lor, în familii. Ne bucurăm de căldura arătată de conducerea DGASPC Sibiu și de directorul acestui complex, și sperăm să avem în continuare aceeași frumoasă colaborare”, a spus consilierul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Ciprian Cândea.
Micuții aflați în grija centrelor din cadrul Complexului “Prichindelul” au oferit un moment artistic, iar la final au primit daruri din partea reprezentanților Arhiepiscopiei Sibiului.

“Am văzut o reabilitare absolut minunată a spațiilor pentru acești copii și sunt convinsă că și celelalte spații, care nu sunt acum la standardele de calitate pe care ni le dorim cu toții, vor avea la rândul lor amenajările și dotările necesare. Țin să mulțumesc conducerii Complexului «Prichindelul» pentru această realizare”, a spus Laura Camelia Vîlsan.

În spațiile modernizate vor locui cei mai mici dintre copiii îngrijiți de centrele din cadrul complexului sibian.

“Am profitat de ziua de 1 iunie pentru a sfinți un spațiu pe care am dorit de mult timp să-l reabilităm. Este vorba despre un spațiu unde vor locui 15 copii, cei mai mici dintre copiii noștri, preșcolarii. Este un spațiu generos care respectă standardele de calitate. Toate aceste lucruri le facem pentru binele copilului, pentru creșterea confortului copilului, iar alături de noi au fost prietenii noștri: Consiliului Județean, DGASPC, Arhiepiscopia Sibiului, voluntari și sponsori”, a spus directorul complexului, Onoriu Moldovan.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Sibiului

02 Iunie 2016

Vizualizari: 317

Voteaza:

Spatiile modernizate din cadrul Complexului 'Prichindelul' din Sibiu au fost sfintite 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE