Tabara romano-americana la Cristian, judetul Brasov

Ce-a de-a treia ediţie a Taberei de meşteşuguri populare de la Cristian, jud. Braşov, intitulată Tabăra Româno-Americană a luat sfârşit în urmă cu câteva zile. Peste 30 de tineri români şi americani si 20 de voluntari de pe trei continente şi-au dat mâna pentru a pune în practică un proiect ambitios acela de a reinvia tradiţiile româneşti de altădatată şi de a le pune în practică. Tabăra a fost organizată de Asociaţia “Sfânta Maria” Cristian, Parohia “Adormirea Maicii Domnului” din Cristian în colaborare cu Parohia “Sfânta Maria” din Chicago şi Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu.

Pe parcursul a doua săptămâni tinerii au fost implicaţi în ateliere culinare în care au învăţat cum se fac pâinea de casă, brânza şi sarmalele româneşti, în ateliere de pictură pe icoane şi pe cruci, sculptură, cusut, ţesut sub indrumarea unor meştesugari din localitate. Toate aceste ateliere au fost urmate de drumeţii în natură, la cosit de fân, la cules de plante medicinale precum şi vizite la mănăstirile din zona Braşovului şi din Ţara Făgăraşului. De asemenea tinerii au fost implicaţi în programul de rugăciune sub îndrumarea pr. Sorin Dobre.

„Anul acesta acesta am reusit cu ajutorul Universităţii <<Lucian Blaga>> să implicăm un număr mult mai mare de voluntari străini decât în anii precedenţi, acest lucru fiind în beneficiul tinerilor din Româna care au reusit să comunice cu aceştia în limba engleză. Le mulţumim cu această ocazie şi voluntarilor din cadrul Parohiei Ortodoxe <<Sfânata Maria>> din Chicago care şi-au luat în serios rolul de profesori de engleză”, a spus Roxana Dobre, organizatorul proiectului.

Voluntarii au luat parte la acţiunile filantropice organizate de Asociaţia Sfânta Maria sortând haine şi oferind alimente mai multor familii nevoiaşe din localitate.

Tabăra de la Cristian s-a încheiat cu o expoziţie cu obiectele realizate de participanţi.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro
 

08 August 2016

Vizualizari: 386

Voteaza:

Tabara romano-americana la Cristian, judetul Brasov 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE