Tarnosire de biserica in Parohia 'Sfantul Prooroc Daniel' din Villarobledo

În Duminica I după Rusalii, a Tuturor Sfinţilor, Preasfinţitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei şi Portugaliei, s-a aflat în mijlocul credincioşilor români din Villarrobredo, prilej cu care a oficiat slujba de târnosire a bisericii parohiale cu hramul „Sfântul Prooroc Daniel” şi a săvârşit Sfânta Liturghie, în sobor de preoţi şi diaconi alcătuit din: Preacuviosul Părinte Protos. Teofan Timiş de la Mănăstirea Nicula (Cluj), Preacucernicul Pr. Gheorghe Cucul tatăl părintelui paroh, Preacucernicul Pr. Ioan Răducu din Parohia Pamplona, Preacucernicul Pr. Dan Constantin Cucul preotul paroh, Preacucernicul Pr. Cristian Gheorghe Cucul din Parohia Manzanares, Preacucernicul Pr. Florin Edu din Parohia Alcala de Jucar, Preacucernicul Arhid. Ştefan Alexandru Lakatos (Oradea) şi Preacucernicul Arhid. Sebastian Riciard Lakatos (Oradea).

Parohia Ortodoxă Română cu hramul „Sfântul Prooroc Daniel” din Villarrobledo, Protopopiatul Castilla La Mancha, Regatul Spaniei, a fost infiinţată, la iniţiativa şi cu binecuvîntarea Preasfinţitului Părinte Episcop Timotei al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei, în ziua de 01 iunie 2011, pentru a răspunde nevoilor duhovniceşti ale credincioşilor ortodocşi români din această zonă, prilej cu care preacucernicul părinte Dan Constantin Cucul, originar din localitatea Sighetu-Marmaţiei, jud. Maramureş a fost aşezat ca preot paroh al parohiei nou înfiinţate.

Actuala biserică a fost amenajată între anii 2014-2015 sub păstorirea preotului Dan Constantin Cucul, ajutat îndeaproape de membrii Consiliului şi Comitetului parohial, dar mai ales prin dărnicia şi jertfelnicia credincioșilor din Villarrobledo şi împrejurimi.

După oficierea slujbei de târnosire a bisericii şi citirea Hrisovului a urmat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, în cadrul căreia, după citirea fragmentului scripturistic de la Sfântul Evanghelist Matei, Preasfinţitul Părinte Episcop Timotei al Spaniei şi Portugaliei a rostit un bogat cuvânt de învăţătură, în care a tâlcuit înţelesurile duhovniceşti ale pericopelor din Apostol şi din Evanghelie ce s-au citit, şi i-a îndemnat pe credincioși să rămână în continuare aproape de parohie, să sprijine în continuare activităţile social-filantropice şi culturale ale parohiei și pe preotul paroh în demersurile sale.

În cuvântul rostit la încheierea programului liturgic, Chirirahul Ortodox Român al Spaniei şi Portugaliei a felicitat pe părintele paroh şi pe credincioşii parohiei ortodoxe române din Villarrobledo pentru eforturile depuse la amenajarea și împodobirea locașului de cult cu cele necesare slujirii, şi a acordat Părintelui Dan Constantin Cucul Diploma ,,Sfântul Iacob cel Mare” pentru bogata activitate pastoral-misionară, iar membrilor Consiliului parohial, Comitetului parohial, tuturor donatorilor şi binefăcătorilor sfântului lăcaş câte o diplomă de vrednicie.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh a adresat Preasfinţitului Părinte Timotei, în numele credincioşilor parohiei „Sfântul Prooroc Daniel” din Villarrobledo, un cuvânt de bun venit în care a mulţumit Bunului Dumnezeu pentru tot ajutorul şi toate darurile pe care cu îmbelşugare le-a revărsat peste această comunitate de creştini ortodocşi, dar şi Preasfinţitului Părinte Timotei pentru osteneală şi prezenţă, pentru dragostea şi disponibilitatea ce le-a manifestat faţă de binecredincioşi parohiei. Cu acest prilej Preacucernicul Părinte Paroh Daniel Constantin Cucul a oferit Preasfinţitului Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei şi Portugaliei, din partea credincioşilor pe care îi păstoreşte o icoană cu Sfântul Ioan Gură de Aur.

Mulţumiri au fost aduse şi preacuvioşilor şi preacucernicilor părinţi care au participat la această slujbă, Doamnei Consul Doina Boblea reprezentantul Consulatului Român de la Ciudad Real, precum şi tuturor celor care s-au jertfit pentru construirea şi înfrumuseţarea bisericii parohiale din această localitate.

Pr Vasile Pop
Director mass-media si relatii media Episcopia Spaniei si Portugaliei

09 Iunie 2015

Vizualizari: 639

Voteaza:

Tarnosire de biserica in Parohia 'Sfantul Prooroc Daniel' din Villarobledo 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE