Un nou Asezamant social-filantropica fost sfintit in Protopopiatul Buhusi

In data de 13 noiembrie, au fost tarnosite Asezamantul social-filantropic si Paraclisul cu hramul Sf. Ierarh Nectarie Taumaturgul” din Parohia Letcana, Protopopiatul Buhusi, de catre PS Ioachim Bacauanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopi Romanului si Bacaului.

Ansamblul eclesial a fost construit pe anplasamentul vechii biserici, aflandu-se in curtea Bisericii ”Sfintii Voievozi”. Este compartimentat si cuprinde o sala de mese, bucatarie si un birou parohial. Aici vor fi desfasurate activitatile misionar-pastorale ale parohiei, orele de cateheza cu tinerii si alte actiuni sociale.

Lucrarile de constructie au inceput in anul 2008 sub coordonarea P.C. Pr. Paroh Adrian Merlusca, fiind ajutat de credinciosi. Noul asezamant social filantropic din Parohia Letcana va constitui inca un centru de mare importanta pe langa celelalte asezaminte deschise pe cuprinsul eparhiei, in cadrul sectorului de asistenta sociala si filantropie crestina.

Dupa sfintire s-a oficiat Sf. Liturghie arhiereasca, la care a participat PC Pr. Protopop Saile Cozma protopop de Buhusi, impreuna cu un sobor numeros de preoti si numerosi credinciosi.

Pentru deosebitele lucruri care le-a realizata, Pr. Paroh a fost hirotesit iconom, iar persoanelor care au adus o contributie acestor lucrari li s-au inmanat cate o Distinctie de vrednicie din partea Ierarhului.

Sursa: epr.ro
 

.

14 Noiembrie 2011

Vizualizari: 384

Voteaza:

Un nou Asezamant social-filantropica fost sfintit in Protopopiatul Buhusi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE