Vecernia Invierii la Stockholm

In Duminica Sfintelor Pasti, 5 mai 2013, Preasfintitul Episcop Macarie al Europei de Nord a savarsit, de la ora 14.00, Vecernia (a doua Inviere), in biserica romaneasca „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul Brädang din orasul Stockholm. Din soborul de slujitori au facut parte preotii Gheorghe Borca, Ioan Ruja, Salvatore Cajozzo si Florin Balan.

In cadrul acestei slujbe a fost citita, in cele 12 limbi, pericopa evanghelica dupa Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan, capitolul al XX-lea, versetele de la 19 la 25. In cuvantul de invatatura, Preasfintitul Episcop Macarie a vorbit despre semnificatia Evangheliei citita la Vecernie, multumind pentru sprijin tinerilor si credinciosilor din comunitate care i-au insotit pe parintii slujitori in citirea Sfintei Evanghelii in cele 12 limbi.

La final, Preasfintitul Macarie a oferit copiilor din scoala parohiala mai multe carti de joc educative in limba romana. Bucuria praznuirii a fost incununata de Taina Botezului savarsita pentru prunca Teodora-Elena.

In Lunea Luminata, 6 mai 2013, Preasfintitul Macarie a slujit la Paraclisul cu hramul „Sfantul Apostol Andrei si Sfintii Voievozi Romani” de la Centrul eparhial din Stockholm.

Sursa: episcopiascandinavia.se

07 Mai 2013

Vizualizari: 645

Voteaza:

Vecernia Invierii la Stockholm 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE