Vizita arhiereasca la Manastirea Timiaeni-Sag

În Duminica a 5-a din Postul Sfintelor Paști, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, a vizitat Mănăstirea Timișeni-Șag. Înaltpreasfinția Sa a participat la Sfânta Liturghie săvârșită în biserica mare a mănăstirii cu hramul “Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul” de către soborul slujitorilor așezămânului, condus de către pr. Marius Florescu, redactorul publicației “Învierea” a Arhiepiscopiei Timișoarei.



Alături de obștea monahiilor, la slujbă au participat numeroși credincioși din localitățile învecinate mănăstirii. După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a rostit un cuvânt de învățătură în cadrul căruia a tâlcuit pericopele evanghelice duminicale de la Marcu 10, 32-45 și Luca 7, 36-50. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat chipul duhovnicesc pilduitor al Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca, pe care Sfânta noastră Biserică ni-l pune înainte în Duminica a 5-a a Postului Mare, drept model de îndreptare și sfințire a omului păcătos prin pocăință, smerenie și rugăciune.

În continuare, Mitropolitul Banatului a vizitat complexul monahal și a adresat sfaturi și îndemnuri obștii de maici conduse de stavrofora Casiana Șimon, pentru buna desfășurare și organizare pe mai departe a activității mănăstirești. La rândul lor, maicile i-au prezentat chiriarhului repere importante din trecutul zbuciumat al așezământului, ctitorit de întâiul Mitropolit al Banatului, Vasile Lăzărescu și reînființat de către vrednicul de pomenire mitropolit Nicolae Corneanu. Întrucât, deși, nu are o istorie bogată, sfânta mănăstire a avut mult de suferit în perioada regimului comunist, fiind închisă între anii 1959-1968, prin Decretul 410 din 1959 și preluată de ocolul silvic.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

.

30 Martie 2015

Vizualizari: 323

Voteaza:

Vizita arhiereasca la Manastirea Timiaeni-Sag 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE