Papa binecuvanteaza romanii

Peste 2.000 de tineri din Romania vor primi binecuvantarea Papei Benedict al XVI-lea (foto) la a XX-a editie a Zilelor Mondiale ale Tinerilor Catolici. Intalnirea din acest an va avea loc la Köln, in perioada 16-21 august. Cei mai multi dintre tineri au plecat deja spre Germania.

Organizatorii se asteapta ca in acest an sa participe in jur de un milion de credinciosi.
„Din zona Bucurestiului au plecat aproape 300 de tineri catolici, plus un mic grup de ortodocsi”, ne-a declarat ieri parintele Francisc Ungureanu, responsabil cu relatia mass-media la Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti. Din tara, cei mai multi participanti vor fi din judetele Alba, Iasi, Timis, Cluj si Oradea.

Intalnirea tinerilor cu Papa Benedict al XVI-lea va avea loc pe 20 august, in Mariensfeld, un mare parc din Köln. Pe 21 august, Papa Benedict al XVI-lea va oficia liturghia de incheiere a manifestarii.
Initiativa organizarii Zilelor Mondiale ale Tineretului Catolic a apartinut Papei Ioan Paul al II-lea si acestea se desfasoara in mod normal o data la doi ani. Ultima mare intalnire centrala a avut loc la Toronto, in Canada, in 2002.
.

15 August 2005

Vizualizari: 1330

Voteaza:

Papa binecuvanteaza romanii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE