Al XV-lea Simpozion International de Muzica Bizantina, la Iasi


Al XV-lea Simpozion International de Muzica Bizantina, la Iasi


La Iasi, a debutat astazi al XV-lea Simpozion International de Muzica Bizantina. Manifestarea este organizata de catre Centrul de Studii Bizantine Iasi, in colaborare cu Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Iasi, si se desfasoara pana pe data de 15 mai 2008. Comunicarile stiintifice vor fi sustinute la Muzeul Unirii, tema generala fiind: "Transmiterea si reconstituirea culturii muzicale crestine". Mai multe detalii despre tema din acest an ne-a oferit prof. dr.

Gabriela Ocneanu, directorul Centrului de Studii Bizantine Iasi: "Tema este foarte generoasa, foarte larga, foarte cuprinzatoare, tocmai ca sa dea posibilitatea tuturor participantilor sa aduca la cunostinta rezultatele muncii lor, a fiecaruia, pe directia pe care a mers si pana acum. Fiecare a aprofundat o anumita tema si are acum posibilitatea sa prezinte rezultalele acestei munci".

De asemenea, prof. dr. Gabriela Ocneanu ne-a vorbit si despre invitatii din strainatate care vor participa la editia din acest an a simpozionului de la Iasi: "Participa doua grupuri din afara tarii: de la Graz - Austria si de la Berlin - Germania. Aceste doua grupuri ne vor vorbi despre muzica gregoriana, muzica crestina de traditie apuseana. Aceasta este o imbogatire si o largire a preocuparilor noastre, care speram sa fie de folos tuturor celor ce iubesc muzica religioasa". In cadrul simpozionului, in zilele de marti si miercuri vor fi sustinute concerte de muzica bisericeasca. Concertele vor avea loc in Catedrala mitropolitana de la Iasi, cu incepere de la orele 18.00.

 

.

12 Mai 2008

Vizualizari: 866

Voteaza:

Al XV-lea Simpozion International de Muzica Bizantina, la Iasi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE