Cursuri de iconografie la Biserica 'Sfantul Mare Mucenic Mina' din Iasi

In Duminica Sfantului Grigorie Palama, in cadrul Atelierului de arta bizantina „Sf. M. Mc. Mina“ au debutat cursurile de iconografie, sub coordonarea a trei pictori care au avut initiativa de a organiza cursul. Atelierul se va desfasura in fiecare duminica, la Biserica „Sfantul Mare Mucenic Mina“ din Iasi, dupa urmatorul program: pentru copiii cu varste pana in 16 ani: duminica, de la ora 15:00, iar pentru tinerii peste 16 ani: duminica, de la ora 14:00.

Nu exista limita de varsta, singura conditie de participare este dorinta si capacitatea de a invata arta pictarii icoanelor ortodoxe. O parte din lucrarile realizate in cadrul atelierului vor fi expuse pe blogul http:// atelierulsfantulmina.blogspot.com. Participantii la acest curs urmeaza un proces indelungat de invatare a tehnicii iconografice, pictarea primei icoane de catre cursanti nefiind un obiectiv imediat. Dupa finalizarea acestor cursuri, tinerii vor decide ce vor face cu icoanele pictate.

Peste doua saptamani, parohia „Sf. M. Mc. Mina“ va demara o noua activitate, denumita „Gradina Sfantului Mina“. Actiunea isi propune sa formeze un grup de tineri care sa ajute in organizarea si intretinerea spatiului verde din curtea bisericii. „Dorim ca activitatea acestui grup sa fie coordonata de doi tineri din parohia noastra, specialisti in horticultura. Mai intentionam ca, dupa sarbatorile Sfintelor Pasti, sa organizam si un curs de muzica bisericeasca pentru toti cei care doresc sa se implice mai mult in slujirea liturgica a parohiei. Dar acesta este, inca, la stadiu de proiect“, a declarat pr. Constantin Prodan.

Sursa:mmb.ro

.

07 Martie 2010

Vizualizari: 784

Voteaza:

Cursuri de iconografie la Biserica 'Sfantul Mare Mucenic Mina' din Iasi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE