Manifestari religioase dedicate parintelui Paisie Olaru


In Protopopiatul Botosani va fi marcata maine, 20 iunie 2006, implinirea a 109 ani de la nasterea parintelui Paisie Olaru. Cu acest prilej, la Manastirea Cozancea va fi oficiata o slujba misionara, urmata de un parastas in memoria celui comemorat. Parintele Lucian Leonte, protopop de Botosani, ne-a spus ca 'la Manastirea Cozancea se va desfasura o slujba, Sf. Liturghie, se va tine un cuvant pentru memoria parintelui si pentru valoarea monahismului romanesc si integrarea lui in viata sociala prin misiunea pe care o face prin deschiderea sociala si culturala a tarii. Am desemnat pe parintii misionari Petru Fercal si Vasile Burlacu sa conduca grupul de 7-8 preoti din imprejurimi, inclusiv preotul din satul natal al parintelui, adica de la Stroiesti.

Slujba de maine este un gest de pretuire pentru cel pe care il numim in sufletele noastre 'ieroschimonahul Paisie Olaru', un memorabil duhovnic, autenticul calugar care a trait la cele mai inalte cote valorile monahismului si crestinismului romanesc'.

Cu acelasi prilej, va fi organizat maine un pelerinaj la Manastirea Sihastria Neamt si Schitul Sihla. La acest pelerinaj vor participa 20 de copii cu rezultate deosebite la invatatura din parohiile 'Sf. Ilie' Botosani, 'Sf. Ioan Botezatorul' Botosani, 'Vovidenia' Botosani si Ghilanesti. 'Dorim ca acesti copii sa cunoasca personalitatea parintelui si dorim sa ramana in constiinta lor faptul ca un botosanean ne-a facut cinste, iar acum se roaga pentru noi in fata tronului Preasfintei Treimi. In constiinta copiilor vrem sa sadim aceasta dragoste de modele, de sfinti cuviosi care au fost jertfitori pentru popor, pentru credinciosi. Aceasta actiune este condusa de doamna Dorina Rata, asistent social al Protopopiatului Botosani. Dansa va insoti copiii in aceasta excursie si speram sa fie de bun augur si pentru copii, dar si pentru aceasta cinstire a memoriei parintelui'.

.

20 Iunie 2006

Vizualizari: 1662

Voteaza:

Manifestari religioase dedicate parintelui Paisie Olaru 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE