O societate in care lipseste sinceritatea si adevarul este condamnata la stagnare si discordie


'Actuala situatie critica din Liban, dominata de violenta, coruptie si interese de parte, poate fi depasita printr-o mai mare angajare pe calea sinceritatii si a adevarului.', afirma Patriarhul maronit al Libanului Pierre Nasralah Sfeir.

'O societate in care lipseste sinceritatea si adevarul - se citeste in mesaj - este condamnata la stagnare si discordie.'

Textul traseaza cadrul critic al situatiei actuale din Liban: la un an de la asasinatul, inca nepedepsit, al Primului Ministru Rafik Hariri, scena politica libaneza este in continuare dominata de violenta, coruptie, incompetenta si interese partinice, situatie care determina fortele mai bune sa vada in emigrare drept singura optiune posibila.

In viziunea Patriarhului Sfeir, la originea acestor rele sta minciuna care alimenteaza viata politica libaneza: 'Minciuna reciproca este vazuta de cele mai multe ori drept solutia cea mai buna, dar aceasta reprezinta doar o satisfactie de moment care, pe termen lung, provoaca rani profunde sau chiar ura.

'

De asemenea, din cauza unor alegeri politice gresite, statul Liban se afla intr-un conflict deschis cu vecinul din sud, Israelul, fapt care nu face decat sa perpetueze violenta si coruptia si sa oculteze o eventuala pacificare a regiunii, potrivit aprecierilor Patriarhului Sfeir. (sursa: INTERFAX)

.

17 Iulie 2006

Vizualizari: 1486

Voteaza:

O societate in care lipseste sinceritatea si adevarul este condamnata la stagnare si discordie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE