Anul aniversar Sfantul Nicodim de la Tismana (Comunicat de presa)


COMUNICAT DE PRESA

2006 - Anul aniversar Sfantul Nicodim de la Tismana

Anul acesta se implinesc 600 de ani de la nasterea in cer a Sfantului Nicodim de la Tismana, cel care a ramas in constiinta crestina a romanilor ca reorganizator al monahismului romanesc.

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a aprobat inca de anul trecut hotararea Adunarii Eparhiale a Arhiepiscopiei Craiovei, prin care, anul 2006 este inchinat Sfantului Nicodim de la Tismana, precum si programul manifestarilor commemorative ce se vor desfasura in perioada 22 - 24 septembrie.

Printre manifestarile organizate in aceste zile de Arhiepiscopia Craiovei amintim:

-acordarea titlului de Doctor Honoris Causa, Preafericitului Anastasios Yannoulatos Arhiepiscop al Tiranei, Durresului si a toata Albania, in Sala Albastra a Universitatii din Craiova (vineri 22 septembrie, ora 10.00);

- seara duhovniceasca dedicata Sfantului Nicodim la Teatrul National din Craiova, la care vor participa ierarhi ai Sf. Sinod ai BOR, cler si credinciosi;(vineri 22 septembrie, ora 18.

00 )

- un simpozion cu tema "Rolul Sfantului Nicodim de la Tismana in viata monahismului romanesc", care se va desfasura la Manastirea Tismana cu participrea exarhilor din centrele eparhiale si a staretilor din manastiri; (sambata 23 septembrie)

- Sfanta Liturghie oficiata duminica 24 septembrie, la Manastirea Tismana, de catre PF Parinte Patriarh Teoctist, impreuna cu ierarhi din Sf. Sinod al BOR si din strainatate.

Ctitor al manastirilor Vodita, Tismana, Visina, Prislop, Sfantul Nicodim ramane, indeosebi pentru credinciosii din zona Olteniei, un exemplu de traire duhovniceasca aleasa, un mare aparator al credintei ortodoxe, un innoitor al vietii calugaresti pe pamant romanesc.

Persoana de legatura: Pr. dr. Ionut Resceanu, tel. 0746 557 569

Biroul de presa al Arhiepiscopiei Craiovei

Programul manifestarilor comemorative

SFANTUL NICODIM DE LA TISMANA

22-24 septembrie - 2006

Vineri 22 septembrie

ora 10.00 - Acordarea titlului de Doctor Honoris Causa, Preafericitului Anastasios Yannoulatos Arhiepiscop al Tiranei, Durresului si a toata Albania - Sala Albastra a Universitatii din Craiova.

ora 18.00 - "Intalnire cu Sf. Nicodim", spectacol-evocare - Teatrul National din Craiova (participa ierarhi ai Sfantului Sinod, cler si credinciosi).

Sambata 23 septembrie

ora 10.00 - Simpozion Rolul Sfantului Nicodim de la Tismana in viata monahismului romanesc - manastirea Tismana (participa staretii manastirilor si exarhii de la Centrele Eparhiale din tara).

ora 12.00 - Vizita la complexul brancusian din Tg. Jiu (Coloana Infinitului, Poarta Sarutului, Masa Tacerii) cu participarea ierarhilor.

ora 18.30 - Sesiunea finala a simpozionului: "Rolul Sfantului Nicodim de la Tismana in viata monahismului romanesc", cu participarea ierarhilor; dezbaterile vor fi moderate de PS Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei; in deschiderea sesiunii, de la ora 17.45, va avea loc lansarea cartii "Monahismul ortodox ca viata profetica, apostolica si martirica" scrisa de Hieroteus Vlasios, Mitropolit de Nafpaktos (Grecia).

Duminica 24 septembrie

ora 8.30 - Sfanta Liturghie, oficiata la Manastirea Tismana de catre PF Parinte Patriarh Teoctist impreuna cu ierarhi ai Sf. Sinod al BOR si ierarhii invitati din strainatate.

ora 13.00 - Agapa frateasca.

.

21 Septembrie 2006

Vizualizari: 2590

Voteaza:

Anul aniversar Sfantul Nicodim de la Tismana (Comunicat de presa) 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE