Popas duhovnicesc la sarbatoarea Sf. Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor

 

Sarbatorirea Sfantului Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir (26 octombrie) si a Sfantului Cuviosului Parintelui nostru Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor (27 octombrie) - ale carui sfinte moaste se pastreaza in Catedrala Patriarhala - reprezinta, de secole, un ales popas duhovnicesc pentru credinciosii din Bucuresti si imprejurimi, ca si pentru sutele de mii de pelerini din intreaga tara.

Potrivit traditiei, cinstitele moaste ale Cuviosului Dimitrie cel Nou vor fi scoase in procesiune din Catedrala Patriarhala si asezate intr-un loc special, pe Dealul Mitropoliei, miercuri, 25 octombrie, orele 8.30, inainte de Sfanta Liturghie. Acolo vor ramane pentru a fi venerate de catre credinciosi pana la inchinarea ultimului pelerin.

In zilele joi si vineri, 26 si 27 octombrie, Sfanta Liturghie va fi oficiata de Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist, inconjurat de un sobor de arhierei, preoti si diaconi, pe un podium special amenajat langa Catedrala Patriarhala, incepand cu orele 9.

30.

Slujbele de priveghere cu aceasta ocazie vor incepe in fiecare seara, din data de 25 octombrie si pana in data de 27 octombrie inclusiv, la orele 17.00.

In cadrul ceremoniilor de sfintire a manastirii cu hramul "Duminica Sfintilor Romani" (Soseaua Oltenitei nr. 255), sambata, 28 octombrie a.c., ora 16.30, racla cu moastele Cuviosului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestilor, a fost dusa in procesiune la aceasta manastire, unde va ramane pana in seara zilei de duminica, 29 octombrie.

BIROUL DE PRESA SI COMUNICATII
AL PATRIARHIEI ROMANE

.

23 Octombrie 2006

Vizualizari: 2734

Voteaza:

Popas duhovnicesc la sarbatoarea Sf. Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE