Tabara de arhitectura si pictura in sprijinul restaurarii bisericii Balcestilor


Tabara de arhitectura si pictura in sprijinul restaurarii bisericii Balcestilor


Biserica din Lemn din curtea conacului situat in localitatea Nicolae Balcescu, judetul Valcea, va intra intr-un amplu program de restaurare ce va dura pe tot parcursul acestui an. Pentru a veni in ajutorul salvarii acestui monument istoric, in perioada 6 - 20 iulie, in satul Galtofani, comuna Nicolae Balcescu, a fost organizata o tabara de arhitectura si pictura. Aceasta tabara se afla la editia a II-a, anul trecut, la prima editie, fiind realizata o documentare in domeniul artelor vizuale.

Directorul Memorialului Nicolae Balcescu, Nicolae Banica Ologu, a declarat ca lucrarile de restaurare au fost mult intarziate din cauza lipsei fondurilor in masura sa suporte un proiect de o asemenea anvergura. Cu sprijinul sponsorilor insa, Asociatia "Constantin Barbulescu" Bucuresti, Asociatia "Orientul Bucuresti", B&D International Bucuresti si Total Distribution Group Valcea, se spera ca anul acesta, sfantul lacas de cult sa fie renovat.



In privinta taberei, aceasta va avea doua parti. In prima faza, in comuna valceana au fost prezenti un grup de opt studenti, insotiti de cei doi profesori universitari Ramona Novicov si Cantemir Mester de la Universitatea din Oradea, Facultatea de Arhitectura si Constructii, urmand ca acestia sa fie inlocuiti de alti opt studenti impreuna cu profesorul Cornel Aprodan, de la Facultatea de Arte Vizuale de la aceeasi universitate. Organizatorii evenimentului sunt: Consiliul Judetean Valcea, Memorialul Nicolae Balcescu, Universitatea din Oradea, in parteneriat cu Facultatea de Arhitectura si Constructii si Facultatea de Arte Vizuale.

Sursa: monitoruldevalcea.ro

 

.

15 Iulie 2008

Vizualizari: 648

Voteaza:

Tabara de arhitectura si pictura in sprijinul restaurarii bisericii Balcestilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE