Papa nu e bine venit in Turcia

 

Vizita Papei Benedict al XVI-lea in Turcia, planuita pentru sfarsitul acestei luni, incinge spiritele la Istanbul. Dupa ce prim-ministrul Recep Tayep Erdogan a anuntat ca nu il va putea intalni pe Papa din cauza agendei incarcate, joi seara un barbat a tras mai multe focuri in aer in fata Consulatului Italiei din Istanbul in semn de protest fata de inalta vizita.


"Cu voia lui Allah, Papa nu va veni in Turcia. Daca va veni, trebuie sa stie ce il asteapta", a spus barbatul de 26 de ani, Ibrahim Ak, la primele interogatorii dupa retinerea sa. "Credem ca este un incident izolat, care nu va tulbura pregatirile pentru voiajul Papei", a spus purtatorul de cuvant al Vaticanului, monseniorul Federico Lombardi.

In cele patru zile ale vizitei, Suveranul Pontif se va afla la Ankara, Izmir si, in final, la Istanbul. Cat despre intalnirea Papei cu seful Guvernului turc, un purtator de cuvant preciza ieri ca ea va avea loc "daca se va ivi vreo ocazie. In acest moment este foarte dificil, din cauza agendei incarcate a prim-ministrului".


Papa Benedict al XVI-lea nu a reusit sa linisteasca revolta starnita in lumea musulmana de observatiile facute in septembrie la Universitatea din Regensburg, despre raspandirea Islamului prin violenta. El a refuzat sa-si ceara scuze pentru acele observatii (citate dintr-un imparat bizantin din secolul al XIV-lea), spunand doar ca a fost citat gresit. (Tudor Lavric)

.

06 Noiembrie 2006

Vizualizari: 2333

Voteaza:

Papa nu e bine venit in Turcia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE