Ingerii au cantat


Sambata seara, Catedrala Ortodoxa din Sighisoara s-a dovedit a fi neincapatoare pentru miile de participanti la Festivalul Medieval care au dorit sa asiste la concertul de gala al Corului National de Camera, Madrigal. Sosit la Sighisoara inainte de turneul pe care peste cateva zile il va face in Japonia si in alte parti ale Orientului, sub bagheta maestrului Marin Constantin, corul Madrigal ne-a oferit o ora de emotie artistica si estetica de inalta clasa. Vocile ingeresti ale membrilor corului pareau coborate direct din inaltul cerului pentru a ne purta in raiul pierdut.

 

"Este o onoare si o mandrie deosebita pentru mine ca dirijor si pentru membrii corului ca artisti de inalta clasa sa fim astazi prezenti printre dumneavoastra. Iar onoarea de a fi numit Cavaler al Cetatii, ma emotioneaza.

In acelasi timp, imi aminteste de vremurile in care Corul Madrigal, prin genul muzical pe care il abordeaza, a fost amenintat cu desfiintarea de catre regimul de dinainte de 1990. Dumnezeu insa ne iubeste, iar dovada cea mai evidenta a dragostei lui este prezenta noastra, a tuturor, astazi aici, in acest locas al Domnului, unde ne putem bucura impreuna. "Va multumim", a spus la incheierea concertului de gala dirijorul corului, maestrul Marin Constantin.

 

Reputatia si profesionalismul membrilor Madrigal au trecut de multa vreme granitele tarii, devenind in timp un simbol. Astazi, Madrigal este Ambasadorul Roman al UNESCO in lume.

 

.

02 August 2006

Vizualizari: 1892

Voteaza:

Ingerii au cantat 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE