Braila, centru de pelerinaj pentru crestinii ce o iubesc pe Maica Domnului

In fiecare an, mii de pelerini vin de sarbatoarea Izvorul Tamaduirii in municipiul Braila, pentru a lua apa facatoare de minuni de la izvorul aflat sub altarul bisericii grecesti. Chiar daca in unii ani vremea nu a fost foarte prielnica, credinciosi din toate colturile tarii au venit din timp pentru a se ruga Maicii Domnului si pentru a primi apa binecuvântata din izvorul tamaduitor.

Ca in fiecare an, slujba Sfintei Liturghii si sfintirea apei vor fi oficiate de Preasfintitul Episcop Casian al Dunarii de Jos. Pelerinii care vin chiar si cu cateva zile mai inainte de sarbatoare, se bucura de grija permanenta a reprezentantilor Episcopiei Dunarii de Jos, a autoritatilor locale, a reprezentantilor Primariei, a enoriasilor si consiliului parohial al bisericii. Tuturor celor prezenti li se asigura hrana si ceaiuri calde si chiar paturi sau corturi, toate acestea in cadrul unui program social special, desfasurat cu ocazia acestui praznic.



„De mai bine de zece ani, vin in fiecare an aici la Braila, cu ocazia acestei sarbatori. Braila este in aceste zile centru de pelerinaj pentru crestinii ce o iubesc pe Maica Domnului. Stiu ca apa din izvorul de aici, de sub altarul bisericii, este tamaduitoare de multe boli. Sunt convinsa ca daca avem credinta puternica si nadejde la Maica Domnului putem primi si noi, fiecare, mangaiere si alinare dupa ale noastre neputinte si necazuri“, ne-a declarat doamna Maria din orasul Tecuci.

Izvorul de sub altarul bisericii grecesti a fost descoperit in anul 1863, in timp ce se efectuau lucrarile de constructie a sfântului lacas. Inca de pe vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, s-a dus vestea despre aceasta apa tamaduitoare.

Sursa: ziarulllumina.ro

.

24 Aprilie 2009

Vizualizari: 650

Voteaza:

Braila, centru de pelerinaj pentru crestinii ce o iubesc pe Maica Domnului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE