Lacrimi pentru Papa Wojtyla

 
Multimi nenumarate de pelerini si crestini s-au reunit ieri in Piata San Pietro, uniti de amintirea veneratului Papa Ioan Paul al II-lea, de credinta in valorile promovate de "profetul lui Dumnezeu". 2 aprilie 2006: la prima aniversare de la trecerea in nefiinta a Pontifului polonez, oameni de diferite nationalitati, confesiuni si credinte au dorit sa-i arate, inca o data, pietatea. Prin devotiunea manifestata de miile de persoane adunate la mormantul sau din Grotele Vaticanului, prin momente de rugaciune catre Preasfanta Fecioara - careia ii era indreptata piosenia-i speciala -, prin pelerinaj si rememorare. "<<Nu va fie frica! Deschideti larg portile lui Hristos!>>. Desi mostenirea lasata este imensa, Wojtyla lasand un semn profund in istoria umanitatii si a Bisericii, mesajul pontificatului sau ar putea fi rezumat in aceste cuvinte" - a afirmat, ieri, succesorul sau la tronul Sfantului Apostol Petru, Papa Benedict al XVI-lea.

"A murit asa cum a trait- a adaugat Papa, cu ocazia slujbei Angelus, dedicata memoriei lui Karol Wojtyla - insufletit de curajul neimblanzit al credintei, abandonandu-se pe de-a-ntregul voii Domnului si Preasfintei Fecioare.

Autoritatile italiene estimau o afluenta de 150.000 de pelerini, indeosebi italieni si polonezi, prezenti la ceremoniile de ieri. Lealul secretar al fostului Papa, cardinalul Stanislav Dziwicz, a indemnat credinciosii sa nu poarte doliu si sa nu se imbrace in negru.

Momentul cel mai intens al celebrarii a avut loc in cursul serii, cu ocazia slujbei si a rugaciunii, culminat - la orele 21.37, ora decesului iubitului Pontif polonez, cu un discurs al Papei Benedict al XVI-lea si impartirea binecuvantarii apostolice. Urletul lui "Sigismund", clopotul mare al Vaticanului, a trezit amintiri dureroase pelerinilor, multi dintre acestia fiind prezenti si anul trecut la uriasul altar improvizat in Piata Crestinatatii, la aflarea vestii mortii lui Wojtyla.

Claudia STANILA, Vatican

.

03 Aprilie 2006

Vizualizari: 1591

Voteaza:

Lacrimi pentru Papa Wojtyla 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE