Lacrimi pentru Papa Wojtyla

 
Multimi nenumarate de pelerini si crestini s-au reunit ieri in Piata San Pietro, uniti de amintirea veneratului Papa Ioan Paul al II-lea, de credinta in valorile promovate de "profetul lui Dumnezeu". 2 aprilie 2006: la prima aniversare de la trecerea in nefiinta a Pontifului polonez, oameni de diferite nationalitati, confesiuni si credinte au dorit sa-i arate, inca o data, pietatea. Prin devotiunea manifestata de miile de persoane adunate la mormantul sau din Grotele Vaticanului, prin momente de rugaciune catre Preasfanta Fecioara - careia ii era indreptata piosenia-i speciala -, prin pelerinaj si rememorare. "<<Nu va fie frica! Deschideti larg portile lui Hristos!>>. Desi mostenirea lasata este imensa, Wojtyla lasand un semn profund in istoria umanitatii si a Bisericii, mesajul pontificatului sau ar putea fi rezumat in aceste cuvinte" - a afirmat, ieri, succesorul sau la tronul Sfantului Apostol Petru, Papa Benedict al XVI-lea. "A murit asa cum a trait- a adaugat Papa, cu ocazia slujbei Angelus, dedicata memoriei lui Karol Wojtyla - insufletit de curajul neimblanzit al credintei, abandonandu-se pe de-a-ntregul voii Domnului si Preasfintei Fecioare.

Autoritatile italiene estimau o afluenta de 150.000 de pelerini, indeosebi italieni si polonezi, prezenti la ceremoniile de ieri. Lealul secretar al fostului Papa, cardinalul Stanislav Dziwicz, a indemnat credinciosii sa nu poarte doliu si sa nu se imbrace in negru.

Momentul cel mai intens al celebrarii a avut loc in cursul serii, cu ocazia slujbei si a rugaciunii, culminat - la orele 21.37, ora decesului iubitului Pontif polonez, cu un discurs al Papei Benedict al XVI-lea si impartirea binecuvantarii apostolice. Urletul lui "Sigismund", clopotul mare al Vaticanului, a trezit amintiri dureroase pelerinilor, multi dintre acestia fiind prezenti si anul trecut la uriasul altar improvizat in Piata Crestinatatii, la aflarea vestii mortii lui Wojtyla.

Claudia STANILA, Vatican

03 Aprilie 2006

Vizualizari: 1358

Voteaza:

Lacrimi pentru Papa Wojtyla 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.RETELE SOCIALE