Proorocie pentru pieirea Egiptului.

l. In anul al unsprezecelea, in ziua intai a lunii a treia, a fost cuvantul Domnului catre mine:
2. "Fiul omului, spune lui Faraon, regele Egiptului, si poporului lui: Cu cine te asemeni tu in marirea ta?
3. Iata Asiria era un cedru in Liban, cu ramuri frumoase, cu frunzis umbros si cu trunchi inalt; varful lui se ridicase pana la nori.
4.
Apele il facusera sa creasca, adancul il ridicase si raurile acestuia inconjurau locul unde fusese sadit si trimiteau apele lor la toti arborii campului.
5. De aceea inaltimea lui intrecuse pe toti arborii campului si avea pe dansul multi lastari si ramurile lui se inmultisera; lastarii lui se facusera inalti, pentru ca avusesera apa multa la cresterea lor.
6. in lastarii lui isi impletisera cuiburi tot felul de pasari de-ale cerului; sub ramurile lui isi scoteau puii tot felul de fiare de ale pamantului, iar la umbra lui traiau numeroase si felurite popoare.
7. El era frumos prin inaltimea trunchiului sau, si prin lungimea ramurilor sale, caci radacinile sale se aflau langa niste ape mari.
8. Cedrii din gradina lui Dumnezeu nu-l umbreau, chiparosii nu se puteau asemana cu crengile lui si castanii nu erau la marime ca ramurile lui; nici un copac din gradina lui Dumnezeu nu se asemana cu el in frumusete.
9. Eu il impodobisem cu multimea ramurilor lui, incat toti arborii Edenului din gradina lui Dumnezeu il pizmuiau.
10. De aceea, asa a zis Domnul Dumnezeu: Pentru ca s-a facut inalt la statura si crestetul lui si l-a inaltat pana la nori si inima lui s-a ingamfat cu inaltimea lui,
11. De aceea l-am dat in mana regelui neamurilor, si acesta s-a purtat cu el dupa rautatea lui; pentru nelegiuirea lui l-am lepadat.
12. Taiatu-l-au strainii cei mai rai dintre popoare si l-au pravalit peste munti; ramurile lui au cazut prin toate vaile, iar lastarii lui s-au frant prin toate vagaunile pamantului si de sub umbra lui au fugit toate popoarele pamantului si l-au parasit.
13. Pe daramaturile lui s-au asezat toate pasarile cerului si in lastarii lui erau toate fiarele campului.
14. Aceasta s-a facut pentru ca nici unul dintre arborii de pe langa ape sa nu se ingamfe cu statura sa inalta si sa nu-si inalte varful pana la nori; ca toti stejarii ce se adapa din ape sa nu mai vada inaltimea lor, caci toti vor fi dati mortii, in latura cea de dedesubt a pamantului, impreuna cu fiii oamenilor, care s-au coborat in mormant.
15. Asa zice Domnul Dumnezeu: "In ziua aceea, cand s-a coborat el in locuinta mortilor, in semn de jale, am inchis peste el adancul; am oprit raurile lui si apele cele mari au secat; am intunecat Libanul pentru el si toti arborii campului s-au uscat din cauza lui.
16. La vuietul caderii lui am facut sa se cutremure neamurile, cand l-am prabusit in locuinta mortilor, la cei ce se coborasera in mormant, si s-au bucurat in latura cea de dedesubt toti arborii Edenului, cei mai alesi si mai buni ai Libanului, toti cei adapati cu apa;
17. Si acestia s-au coborat cu el in locuinta mortilor la cei ucisi de sabie, care erau bratul lui si traiau in umbra lui, printre neamuri".
18. Deci, cu care din arborii Edenului te-ai asemanat tu in stralucire si maretie? Acum insa la rand cu arborii Edenului vei fi prabusit in adanc, vei. zacea in mijlocul celor netaiati imprejur, cu cei ucisi de sabie.
Iata pe Faraon si toata multimea supusilor sai", zice Domnul.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 273

Voteaza:

Proorocie pentru pieirea Egiptului. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE