Proorocie despre faradelegea poporului Israel.

1. Cuvantul Domnului care a fost catre Osea, feciorul lui Beeri, in vremea domniei lui Ozia, Iotam, Ahaz si Iezechia, regii din Iuda, si in zilele lui Ieroboam, fiul lui Ioas, regele din Israel.
2. Inceputul cuvantului Domnului catre Osea. Si a grait Domnul catre Osea: "Ia-ti de nevasta o femeie desfranata si sa ai copii de desfranata! Caci iata a desfranat pamantul lui Israel, abatandu-se de la Domnul".

3. Atunci s-a dus el si si-a luat de sotie pe Gomer, fiica lui Diblaim, si ea a ramas insarcinata si i-a nascut un fiu.
4. Si a zis Domnul catre acesta: "Pune-i numele Izreel! Caci iata putina vreme mai este si Eu voi razbuna varsarile de sange ale lui Israel asupra casei lui Iehu si voi sfarsi regatul casei lui Israel.
5. Si atunci voi sfarama arcul lui Israel in valea lui Izreel!"
6. Si ea a ramas insarcinata si a mai nascut o fiica. Si i-a zis atunci Domnul: "Pune-i numele Lo-Ruhama (Cea neiubita), caci de acum incolo nu voi mai avea mila de casa lui Israel, ca sa-i iert pacatele.
7. Dar de casa lui Iuda Ma voi milostivi si o voi mantui prin Domnul Dumnezeul lui Israel, si nu-i voi mantui pe ei nici cu arcul, nici cu sabia, nici prin lupta, nici prin puterea cailor sau a calaretilor".
8. Si ea a intarcat pe Lo-Ruhama si a ramas insarcinata si a nascut inca un fiu.
9. Si a zis: "Pune-i numele: Lo-Ami (Nu este poporul Meu), caci voi nu sunteti poporul Meu, iar Eu nu sunt Dumnezeul vostru!"
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 292

Voteaza:

Proorocie despre faradelegea poporului Israel. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE